Két szlovén játékossal erősített a GYHK

Egy hátvéd és egy csatár csatlakozott a csapathoz

Sokan várták már a bejelentést az új játékosok érkezéséről. A pillanat elérkezett: Matic Podlipnik a védelemben, Eric Pance a csatársorban jelent erősítést. Mindketten Szlovéniából jönnek a Gyergyói Hoki Klubhoz.

Új, balkezes hátvédünk Matic Podlipnik 28 éves, Jesenicében tanulta a jégkorong alapjait, eddigi pályafutása során játszott például a Csehországban Karlovy Vary csapatában, az EBEL-ben Bolzano együttesében és az Olimpia Ljubljana csapatában, vagy Franciaországban Lyonban.
A múlt szezonban a szlovákiai élvonalban a Slovan Bratislavában és a DEL2-ben Landshut színeiben szerepelt. Meghatározó játékosa hazája válogatottjának, Szlovéniát két olimpián, elit világbajnokságon is képviselte a divízió 1/A vébék mellett.
A 29 éves balszélső Eric Pance Karrierje nagyobb részében az Olimpia Ljubljana, illetve a Jesenice együttesében játszott a, szlovén bajnokságban, az EBEL-ben illetve az Alpesi Ligában. A most érkező csatár számára már ismerős az Erste Liga világa is.
Két szezonban is játszott az UTE színeiben a GYHK mostani edzője, Szilassy Zoltán irányítása alatt, és mindkét évben szépen termelte a gólokat és gólpasszokat, a múlt idényben 44 alapszakasz meccsen 45 pontot, a félbeszakadt rájátszásban 4 találkozón 4-et szerzett.
Matic Podlipnik statisztikái: https://bit.ly/3ph99VS
Eric Pance statisztikái: https://bit.ly/3n5GqRK

Isten hozott Gyergyószentmiklóson, Matic és Eric!


Gyergyói Hoki Klub

Kérem ossza meg ismerőseivel: