Kéthetes előrejelzés

Nulla fok feletti hőmérsékletek várhatók karácsonykor az ország legnagyobb részében

A hét elején a sokéves átlagnál melegebb időjárás várható, a hőmérsékleti maximumok a 12 Celsius-fokot is elérhetik Munténiában és Olténiában, karácsonykor pedig az ország legnagyobb részében nem hűl le fagypont alá a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből, amely szerint a következő héten előbb esőkre, majd havas esőre és havazásra lehet számítani.

A hegyekben december 21-24. között fokozatosan csökkennek a hőmérsékleti értékek, a maximumok mínusz 5 és 0 fok között alakulnak. December 22-26. között csapadékossá válik az időjárás, előbb havas eső és havazás, majd havazás várható. Hószállingózásra december 26. után is lehet számítani.

Bánságban és Körösvidéken a hét első felében a sokéves átlagnál melegebb időjárás várható, a hőmérséklet csúcsértékeinek regionális átlaga 9-12 fok között váltakozik majd december 19-én és 20-án, éjszaka pedig átlagban mínusz 2-0 fokra hűl le a levegő. December 21-25. között változékony lesz a hőmérséklet, a maximumok átlaga 5 és 8 fok, a minimumoké mínusz 2 és 1 fok között várható. December 26-án és 27-én a maximumok átlaga 7-9 fokra nő, majd december végéig 4-6 fokra csökken. Ebben az időszakban az éjszakai hőmérsékletek átlaga fagypont körül alakul. December 22-26. között csapadékos lesz az időjárás, előbb eső, majd havas eső és havazás várható. December 27. után elszórtan lehet még havas esőre számítani.

Erdélyben ezen a héten a hétfői 4 fokról keddre 9 fokra emelkedik a nappali hőmérsékletek átlagos értéke, éjszaka mínusz 4 fokra hűlhet le a levegő. Ezután változékony lesz a hőmérséklet, a maximumok átlaga 2 és 6 fok, a minimumoké mínusz 4 és mínusz 1 fok között várható. December 22-26. között csapadékos lesz az időjárás, előbb eső, majd főként havazás várható. Elszórtan vegyes csapadékra december 27. után is számítani lehet.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: