Kéthetes időjárás-előrejelzés

Fokozatos lehűlés várható országszerte

Változékony időre és csökkenő hőmérsékletre számíthatunk a következő két hétben, gyakori, de elszórt esőzésekkel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 6. és 19. közötti időszakra vonatkozó, hétfőn közzétett prognózisa szerint Erdélyben és Máramarosban kedden még sokkal melegebb lesz, mint ilyenkor általában, aztán fokozatosan lehűl az idő, de 13-áig így is enyhébb lesz a sokéves átlagnál. A nappali csúcsértékek átlaga a kezdeti 16-18 Celsius-fokról fokozatosan 12-14 fokra csökken, majd a második hét végén 8 fok körül alakul. Éjszaka Erdélyben fagypont és 6 fok, Máramarosban 4 és 8 fok közötti hőmérsékleti értékekre lehet számítani, 6-án, 8-án, 9-én, 11-én és 12-én lesznek a legenyhébbek az éjszakák. Esőre Erdélyben főleg 7-én, 8-án, 11-én és 12-én, Máramarosban 11-e után van kilátás. Más napokon csak elszórtan fordulhat elő csapadék.

A Bánságban és Körösvidéken is a nappali hőmérsékleti értékek fokozatos csökkenésére lehet számítani, de az első hét 10 és 20 fok közötti csúcsértékei így is meghaladják a sokévi átlagot. Éjszaka 4-10 fokig hűl le a levegő. Jövő héten 11 fok körüli maximumok és 2-4 fok közötti minimumok várhatók. Eső szinte minden nap előfordulhat.

A hegyekben a nappali csúcsértékek átlaga ezen a héten 10 fokról fokozatosan 6 fokra csökken, jövő héten 3 fok körül alakul. Éjszaka mínusz 2 és plusz 4 fok közötti értékek várhatók. Eső gyakran kialakulhat, kiterjedt területeken 8-án és 11-én várható.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: