Kevés csapadékra számíthatunk a következő két hétben

Ingadozó hőértékek várhatók ebben a periódusban

Ingadozó hőértékekre és kevés csapadékra számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

A Bánságban és a Körösök vidékén ezen a héten 18-22 Celsius-fok között alakul a nappali hőmérséklet, majd október 8-a körül enyhe lehűlés következik be, és nappal sem kúszik feljebb a hőmérő higanyszála 15-16 foknál. Október 11-én ismét melegedni kezd a levegő, 11-e és 14-e között 20-21 fok körül alakulnak a maximális hőértékek. A következő két hét leghidegebb éjszakája várhatóan október 5-én lesz, ekkor 3-4 fokra is lehűlhet a levegő.

Elszórtan eső is előfordulhat, főleg október 6-7-én, a jelzett időszak többi napján azonban nem valószínű a csapadékos idő.

Erdélyben a következő napokban 19-20 fok lesz a maximális, 4-8 fok a minimális hőmérséklet. Október 4-e és 10-e között hőingadozásokra kell számítani, a nappali hőértékek 15 és 19, az éjszakaiak 2 és 5 Celsius-fok között ingadoznak majd. A hőmérséklet október 11-e után stabilizálódik, nappal 17-19 fokot, éjszaka 3-4 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Csapadék október 7-én valószínűbb Erdélyben.

A hegyvidéken október elseje és 7-e között hőingadozásra kell számítani, nappal 7 és 13, éjszakánként mínusz 1 és 4 fok között. Október 8-a után stabilizálódik a hőmérséklet, a nappali átlagérték 10, az éjszakai 1-2 Celsius-fok lesz. Helyi esőzések várhatók a hegyvidéken október 7-én és 8-án.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: