Kezdetét vette a Figura 38. évada

Öt bemutatóval, gyermek- és ifjúsági bérlettel, illetve egyéb izgalmas projektekkel készül a társulat

Új évadot hirdet a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház; öt bemutatóval, gyermek- és ifjúsági bérlettel, illetve egyéb izgalmas projektekkel készül a társulat.

Már szeptemberben bemutatásra kerül Kolozsi Borsos Gábor egyéni előadása, a B.O.R. Márkó Eszter rendezésében, amelyet zenés gasztrópuccsként határoznak meg az alkotók. Ugyancsak szeptember folyamán, Pierre de Marivaux drámája alapján mutatják be következő előadásukat Szeretők címmel, amelyet Visky Andrej állít színpadra. A további próbafolyamatok közül kettő párhuzamosan zajlik majd, érdekességként elárulták: egyik műben kizárólag színésznők, míg a másikban férfi színészek játszanak majd.

Idén ismét gyermek- és ifjúsági bérlettel készülnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt; máshonnan érkező színházakat, bábszínházakat és zenekarokat is vendégül látva. A bérletet több korosztályra bontották, a jegyek ára változatlan, a gyermekek 20 lejért válthatnak bérletet, amely négy – koruknak megfelelő – előadást tartalmaz.

Bár az évad csak most indul, nyáron is pezsgett a színházi élet; turnékon, fesztiválokon vettek részt külföldön és belföldön egyaránt. A Boldogtalanokat Kisvárdán, a Shakespeare Összes Rövidítve (S.Ö.R.) című előadást Záhonyban és Székelyudvarhelyen, a Tótékat Gyulán játszotta a társulat. A színház részt vett az első Gyergyó-medencei összművészeti fesztiválon, az Egyfeszten is.

Szeptemberben ismét külföldi turnéra készül a Figura, a társulat 5-én és 6-án Újvidéken, Szerbiában játssza az Albu István rendezte Boldogtalanok című előadását a New Fortress Theater Festival keretén belül.


Figura Stúdió Színház

Címfotó: Kozma Péter


A Figura Stúdió Színház szeptemberi programja

Kérem ossza meg ismerőseivel: