Kezdődik a beiratkozás az előkészítő osztályokba

Május 18-áig tart az első szakasz

Szerdán kezdődik és május 18-áig tart az előkészítő osztályba történő beiratkozás első szakasza.

Azokat a gyermekeket lehet beíratni előkészítő osztályba, akik 2023. augusztus 31-ével bezárólag betöltik hatodik életévüket. A szülők igénylésére a 6. életévüket 2023. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni az iskolába, amennyiben iskolaéretteknek nyilvánítják őket.

A lakhely szerinti körzeti iskolába automatikusan felveszik a gyermekeket a beiratkozási kérelem alapján, a fennmaradó helyeket a más körzetekből vagy más településről érkező gyerekek tölthetik be.

A szülők a beiratkozási kérelemben a megfelelő rovat kipipálásával kérhetik, hogy a körzeti iskolában tartsák fenn a helyet gyermekük számára arra az esetre, ha helyhiány miatt nem veszik fel a kiválasztott tanintézetbe – hangsúlyozta tájékoztatásában az oktatási minisztérium.

A beiskolázási kérelemhez a következő dokumentumokat kell csatolni: a szülő/gyám személyazonossági igazolványa, a gyermek lakóhelyét igazoló dokumentum, a gyermek születési bizonyítványa, illetve szakmai ajánlás (utóbbi azon gyerekek esetében, akik 2023. szeptember elseje és december 31-e között töltik be a 6 évet).

A jelentkezőket az iratkozási folyamat lezárulása után sorolják be osztályokba. Túljelentkezés esetén előbb az általánosan érvényes, majd az iskolák által kidolgozott specifikus szempontok figyelembevételével rangsorolják a jelentkezőket.

A beiratkozás első szakasza után a tanintézetek május 31-én teszik közzé a felvett gyermekek listáját és a szabadon maradt helyek számát. Ezt az iskolában és a megyei tanfelügyelőség honlapján is feltüntetik. A beiratkozás második szakaszára június 6. és 12. között kerül sor, majd június 15-én közzéteszik a végleges névsorokat.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: