Kigyulladt egy kémény a Virág negyedben

Az önkormányzat közleménye/felhívása az eset kapcsán

Február 15-én reggel 8 óra után a 112-es sürgősségi telefonszámon jelezték, hogy tűz ütött ki a Virág negyedi 41/E lépcsőházban. A helyszínre érkezett tűzoltók megállapították, hogy kigyullad egy kitakarítatlan kémény. Kár nem történt.


Az önkormányzat közleménye/felhívása az eset kapcsán

Az önkormányzat katasztrófavédelmi osztálya keretén belül, periodikusan egy bizottság ellenőrzi a tömbház lakások kéményeinek állapotát. A legutóbbi kéményellenőrzések 2013. december folyamán voltak. A most begyulladt kémény állapotáról 2013. december 20-án készült elemzés, akkor mindent rendben talált az ellenőrző bizottság.

Az önkormányzat felszólítja a város lakóit, hogy a törvényt betartva, legalább évente pucolják ki a használatban levő kéményeket, és kerüljék az illegális leválásokat, az improvizált megoldásokat, amelyek ilyen és ehhez hasonló balesetekhez vezethetnek.

A város polgármestere, a mostani ügyre való tekintettel, kérni fog egy újabb kéményellenőrzést, amelyre egy új bizottságot nevez ki.  Amennyiben a bizottság azt konstatálja, hogy nincsenek kellőképpen karbantartva a kémények, felszólítja a tömbház lakóit ezek rendbetételére, és a későbbiekben újra ellenőrzi, hogy orvosolva volt-e rendellenesség.

A városvezetés továbbra is a fűtésrendszer átvevésén dolgozik, amely a közeljövőben meg is fog történni, biztosítva a hosszú távú megoldást a város fűtésszolgáltatásában.


Tűzvédelmi óvintézkedések1


 A címfotó illusztráció

Kérem ossza meg ismerőseivel: