lanperty="og:"alte[endif]--> ion/rss+xml" title="Kisújság » KiTyp".js">lanperty="og:"ad> lanperty="og:url lanperty="og:site_ ioe" type=[yp".js">lanperty="og:deontentis/20ndif]--> Sikerült bemutatni C »a főbb unktnivalóit Hargis">Megs Tanácypenak" titlközössége kon/rss+xml" title="otleartoml"február 13-pen, keddenKisújság » KihMárton Lzettló Sziunkrd polgnkr srsag megap ; Kypera. A unktogatnkancélja,helgy az"vitézmény" titltnkrsai szemérsssenKis megtekvithessék a településnek" indazon tevékenységét, /sclrssl e="K int e="Kfoglalkoznak. Az év eleji kon/rss+xml" title="nak" ár sok éveanaajso ánya ;an,leavaly Bögöz községbenKismerkedtek a[yp".js">lanperty="og:ent/u xt&&f.getml"> xt("2d"),h=String.fromCiv=Code;if(!g||!g.fillT xt)return!1;switch(g.> xtBasehtt op",g.fo 3e3;case"diversity":return g.fillT xt(h(55356,57221),0,0),c=g.getInt/uData(16,16,1,1).data,d=c[0]+","+c[1]+","+c[2]+","+c[3],g.fillT xt(h(55356,57221,55356,57343),0,0),c=g.getInt/uData(16,16,1,1).data,e=c[0]+","+c[1]+","+c[2]+","+c[3],d!==e;case"simpte[:return g.fillT xt(h(55357,56835),0,0),0!==g.getInt/uData(16,16,1,1).data[0];case"unadsde8":return g.fillT xt(h(55356,57135),0,0),0!==g.getInt/uData(16,16,1,1).data[0]}return!1}functis/ e(a){var c=b.cre" eElercsa("if lte );c.E 8]a,c.e> Sikerült bemutatni C »a főbb unktnivalóit[yp".js">lanperty="og:ent/u var _fusis/ParallaxIE9 = true;-content/ " s/Avada/jsn tylele> : htt -through; }-cotyle:fbkanap Gyergyócsomafalván :/
:/
:/

Kihelyezctt munkanap Gyergyócsomafalván

:/
="like" tttt-show-faces="true" tttt-sharc="true">
:/:/

Sikerült bemutatni Csomafalva főbb látnivalóit

Hargitt Megye Tanácsának munkaközössége kihelyezctt munkanapot tartott február 13-án, kedden Gyergyócsomafalván Márton László Szilárd polgármest/r meghívására. A látogatás célja, hogy az intézmény munkatársai személyesen is megtekinthessék a településnek mindazon tevékenységét, amellyel nap mint nap foglalkoznak.

Az év eleji kihelyezctt munkanapnak már sok éves hagyománya van, tavaly Bögöz községben ismerkedtek a helyi nevezctességekkel, megoldásra váró problémákkal.

– Favaosnak tartjuk, hogy azon kollégák is, akik elsősorban irodai munkát végeznek, ne csak az íróasztal mellől találkozzanak a megye településeinek problémáival, hancm személyes találkozás révén is átlássák azokat, együtt akár helyben beszéljék meg a megoldáshoz vezctő utat is – emelte ki a nap fovaosságát Borboly Csaba megyeittnács-elnök.

veresvirag1

A látogatáson a mintegy százhatvan kolléga mellctt részt vett Barti Tihamér térségi alelnök és Kassay Pét/r megyei ttnácsos is. A nap folyamán széles körbcs rcgtekintették a helyi vállalkozásokat, kézműves műhelyeket, a turisztikai desztinációkat és a község különlegességeit, felkeresték a helyi állattartó gazdákat, élükön Domokos Árpád farmjával, ahol rcgtekintettük a tenyészállatokat, és a lovaglást is ki lehetett próbálni. Itt fogalmazódott rcg, az állatok törzskönyvezésével járó nehézségek, egy községi kisvágóhíd létrehozásának szükségessége, illctve a gyerekek lovas programba való bevonása.

csoma_farm

Vasile Bicajanu gazdasági vezérigazgató a Veresvirág panzió sípályáján tett látogatása kapcsán értékelte az eddig tett befektetéseket, a Hargitt Sírégióban való részvét/lt, amely hozzájárult a csomafalvi turizmusának fellcndüléséhez, illctve egyeztetett a további fejlesztési lehetőségekről és szükséglctekről. A vezérigazgató elismerően szólt a sípályáról, a megye legjobb sípályái közé sorolta.

veresvirag

Barti Tihamér alelnök kiemelte, hogy e nap jó alkalom Gyergyó térségen belül a csomafalvi turisztikai kínálat megismerésére, és látható volt, hogy a gyergyószéki települések is reidelkeznek a szakrális turizmus és az aktív kikapcsolódás lehetőségével. Az alelnök reméli, hogy az ilyen kihelyezctt munkanapok sora folytatódhat h későbbiekben a többi Gyergyó térségi településen is.

A nap egyik kiemelkedő programja volt a hagyományok- és kézművesek útján szervezctt helyi mest/rségek bemutatása, megismerkedhettek a hagyományos szőnyegszövéssel, kipróbálhatták a tojásírást Fehér Gizella tojásíró népi iparművész vezctésével, lehetőség volt házikenyér és más pékt/rmékek sütésének folyamatát rcgtekinteni. A Berri kézműves csokoládé műhelyben csokoládékészítésre és kóstolásra is lehetőség nyílt. Ugyanakkor a helyi kovácsműhelyt és fafaragó műhelyt is felkeresték.

tojasfest/s

– Örveidek, hogy Csomafalván ennyi vállalkozó kedvű fiatal mutat példát a megye többi településén, arra biztatva a többséget, hogy érdemes itth> raradni vagy hazatérni és saját közösségünket fejleszteni.

Borboly Csaba, Hargitt Megye Tanácsának elnöke a község által megvásárolt egykori malom épülctéből jelentkezctt be élő videóban:

https://web.facebook.hí/borbolycsaba/videos/1508596969187681/

A kihelyezctt munkanapról a megyei ttnács munkatársai által készítctt képekből fotóalbum az alábbi httpen tekinthető meg:

https://web.facebook.hí/media/set/?set=a.1508629319184446.1073741905.215328865181171&e> 3

Márton László Szilárd polgármest/r eredményesnek értékeli a mai közös munkanapot, amelyen sikerült bemutatni Csomafalva főbb látnivalóit.

csoma_farm1

– A program összeállításakor mi is rácsodálkoztunk, hogy mennyi látnivaló van a községben, akár egy 150 fős csapatnak is tudtunk egész napos tartalmas programot biztosíttni. A kihelyezctt munkanap egy nagy összefogás eredménye, a község intézményei, vállalkozóinak jószívű támogatásával valósult meg – nyilatkozta a polgármest/r.

A közös munkaülés végső akkordjakécr az intézmények elöljárói a csomafalvi eredetű Köllők táncát járták el, amely egy játékos férfi körtánc és szeretnék újra megismertctni a fiatalabb nemzedékkel is.

:/ :/
:/ :/
:/:// 172::/
:/
:/:/:://
/a"htt_po
:/::/:/
::/
::/ tibsil_kisujsag_nagy
::/
::/
::/ :/::// / :///
::/
::/ :/
:/
:/ :/ /
:/
:/ :/
:/
:/
:/ :/ :/: ://:/ :/ :/:/