Kiírta népviselet-támogatási programját Hargita Megye Tanácsa

Az igényléseket május 5-ig várják

A korábbi évekhez hasonlóan Hargita Megye Tanácsa idén is vissza nem térítendő támogatást nyújt a megyében bejegyzett civil szervezetek számára. Meghirdették a népi és hagyományos viseletek elkészíttetésére és beszerzésére szóló pályázatot, az igényléseket pedig május 5-ig várják.

– Elengedhetetlennek tartottuk, hogy a járvány ellenére is lebonyolítsuk pályázati programunkat, hisz ezzel számos helyi jó elképzelést tudunk támogatni. Hargita Megye Tanácsa számára e tekintetben mindig is prioritást jelentettek az alulról jövő kezdeményezések, amelyekre egy kis hozzájárulással építeni lehet – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, és hozzátette, hagyományaink továbbéltetésének kulcsfontosságú szerepe van identitásunk megőrzésében. – Ennek fontosságára felhívva a figyelmet az elmúlt években Hargita Megye Tanácsa már közel ezer népviseleti darab beszerzését támogatta.

– Fontosnak tartjuk, hogy helyi és nemzetközi szinten egyaránt képviselni tudjuk értékeinket hagyományos viseleteinkben, azokat büszkén viselve. Ehhez járul hozzá pályázati programjával Hargita Megye Tanácsa, hogy kulturális kincseinket átadjuk az utánunk jövő generációknak is – nyilatkozta Bíró Barna Botond, a megyei tanács pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázatokat a palyazatiprogramok.hargitamegye.ro online platformon kell feltölteni, majd az innen letöltött .pdf formátumú pályázatot az info@hargitamegye.ro és a salamonendre@hargitamegye.ro e-mail-címre kell elküldeni a pályázat feltöltésének napján.

A pályázati útmutató a  www.hargitamegye.ro/palyazatok oldalon található, kapcsolattartó személy: Salamon Endre, tel: 0266-207700, 1308-es mellék, e-mail-cím: salamonendre@hargitamegye.ro.


Hargita Megye Tanácsa

Kérem ossza meg ismerőseivel: