Kiosztásra kerülnek az óvodás szociális értékjegyek

A szeptemberi és az októberi hónapokra

2018. november 20-án, kedden 11 és 14 óra között kiosztásra kerülnek az óvodás szociális értékjegyek. Összesen 107 jegy kerül kiosztásra, amelyből szeptemberre 54 és októberre 53 jogosult óvodás családja szerepel.

Az érintetteket telefonon is értesítik a szociális osztály munkatársai.

A jegyeket a szociális osztály székhelyén, a Kárpátok utca 7. szám alatt lehet átvenni.

A havi 50 lej értékű értékjegyet, azok a családok igényelhetik, ahol az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 284 lejt, a gyerek valamely iskola-előkészítő tanintézményébe be van íratva, és oda rendszeresen jár. Az értékjegyet kizárólag élelmiszer, tanszer, ruházati cikkek és tisztálkodási szerek vásárlásakor lehet igénybe venni azoknál a kereskedelmi egységeknél, akik ezt elfogadják.

A gyerek, akinek a részére igényelték a szociális értékjegyet be kell legyen íratva egy óvodába/ napközibe és rendszeresen kell oda járnia. Az orvos indokolt esetben 50%-ot igazolhat, a szülő pedig 3 napra adhat igazolást. Amennyiben egy napot is igazolatlanul hiányzott, az adott hónapra felfüggesztik az értékjegyet számára.

Felhívjuk a jogosult gyerekek szüleinek figyelmét, hogy az igazolásokat kellő időben adják át a pedagógusoknak, hogy ez ne lehessen akadálya a jogosultságnak.

Kérem ossza meg ismerőseivel: