Királylány a koporsóban: Hátborzongató népmesék

Zalka Virág Csenge nemzetközi mesemondó előadása

Dátum: szeptember 26., szerda.
Időpont: 12:00 és 13:30 órai kezdetekkel.
Helyszín: Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár.

meseolvasasA Királylány a koporsóban: Hátborzongató népmesék mesélése kamaszoknak (több osztálynak egy időben). A rendezvény az idén harmadik alkalommal megszervezésre kerülő Holnemvolt Székelyföldi Mesefesztivál programjai közül kerül bemutatásra.

Zalka Virág Csenge nemzetközi mesemondó, tizenegy éve éli a hivatásos mesemondók kalandos életét. Járja a világot, történeteket gyűjt, és hazahozza őket a magyar hallgatóknak – a magyar népmeséket pedig külföldön népszerűsíti. Mesemondó mesterdiplomáját és doktori fokozatát az Egyesült Államokban szerezte.

Félelmetes, hátborzongató, elgondolkodtató történetek a magyar hagyományból és a világ népmeséiből. Emberevő királylányok, fej nélküli kísértetek, beszélő halottak, és minden, ami régóta foglalkoztatja már az emberek képzeletét, amikor lemegy a nap. A félelem sokféle arcot ölthet a mesékben – de ugyanannyi módja van annak is, hogy megbirkózzunk vele. Ezek a történetek nem csak ijesztgetésre valók, hanem arra is, hogy elgondolkodjunk rajta: Mitől is félünk igazán?

Mindenkit szeretettel várunk!

A helyek száma korlátozott. Érdeklődni és feliratkozni a gyermekkönyvtárban lehet!

Kérem ossza meg ismerőseivel: