Kiricsenko: olyan, mintha otthon lennék

Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból

Csapatunk ukrán támadója, Vitalij Kiricsenko elárulta, egy percig sem tétovázott, amikor a piros-fehérben való folytatás került szóba. Tizenötösünk egy rövid interjúban kifejtette, olyan számára a Progym, mintha csak hazajönne, emellett pedig a csíkszeredai mérkőzésekről és az új idény lehetőségeiről is ejtett néhány szót.

– Újabb idény vár rád piros-fehérben. Hogy érzed magad?

— Azt hiszem tudod, hogy érzem magam itt. Többször is elmondtam, és ha szükséges a későbbiekben is elmondom, hogy olyan itt számomra, mintha otthon lennék.

— Más kluboktól is kaptál ajánlatot?

— Erről különösebben nem szeretnék beszélni, örülök, hogy az én csapatom, a Progym felkínálta a folytatás lehetőségét. Egy rossz szavam nem lehet a klubra, nagyszerű kapcsolatot ápolok a vezetőséggel, kiváló emberek.

— Milyen tervekkel vágsz neki az új szezonnak?

— Mindent megteszünk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból. Nagy az elszántság bennünk, ugyanakkor idén is számítunk a csodálatos szurkolóinkra. Reméljük, hogy most is segítenek, és tele lesznek a lelátók, ahogy itt mindig is lenni szokott. Mindig annyira jó hangulat van a hazai mérkőzéseken, nem is gondolnád mennyit számít a teljesítményben.

— Van esély rá, hogy a családod élőben szurkoljon neked?

— Remélem, hogy sikerül meglátogatniuk, örülnék, ha a feleségemet és a kislányomat a szurkolótáborban látnám tapsolni. A kislányom még nem látott a Progym színeiben játszani, ezért is sokat jelentene, ha lehetőség nyílna erre.

— Két felkészülési mérkőzést játszottatok a Sportklub ellen, a másodikon pedig két gólt is szereztél…

— Igen, jó kis meccsek voltak. Az elsőn érződött, hogy a szezonkezdet senkinek nem könnyű, vasárnap azonban már teljesen más volt: sokkal taktikusabban játszottunk, véleményem szerint a győzelemre is megvolt minden esélyünk. Sajnos nem jött össze, ennek ellenére úgy gondolom, jó eredményt értünk el.

— Végezetül mit üzensz a szurkolóknak?

— Olyan sokat segítetek, köszönjük. Számítunk rátok.

Címfotó: Tamási Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: