Kisorsolták a 2018-as oroszországi labdarúgó vb selejtezőit

     A magyar labdarúgó-válogatott Portugáliával, Svájccal, Feröer-szigetekkel, Lettországgal és Andorrával szerepel azonos csoportban. A szombati, szentpétervári sorsoláson az 52 európai válogatottat hét hat- és két ötcsapatos csoportba sorsolták. A kilenc csoportgyőztes kijut a 2018-as vb-re, míg a nyolc legjobb csoportmásodik – úgy, hogy a hat együttest számláló csoportok esetében az utolsók elleni párharcokat nem veszik figyelembe – pótselejtezőt játszik a maradék négy kiadó helyért.
    A hat kiemelési kalapot a júliusi FIFA-világranglista alapján állították össze, a magyar válogatott a harmadikból várta a sorsolást. Az elsőből a portugálokat, a másodikból pedig a svájciakat kapta, míg az alacsonyabban rangsorolt együttesek közül az aktuális Eb-selejtezős sorozatban is ellenfél feröeriek, valamint a lettek és az andorraiak lettek riválisok.
    Azt már korábban eldöntötték, hogy a televíziós közvetítési jogok miatt Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia válogatottja csakis hatcsapatos csoportban szerepelhet. A feszült politikai helyzet miatt Azerbajdzsán és Örményország nem kerülhetett azonos csoportba.

    Az európai selejtezők hivatalosan 2016. szeptember 4-én rajtolnak.

    „Az én megbízatásom négy mérkőzésre szól, a világbajnoki selejtezők pedig még távol vannak, de sportigazgatóként is úgy gondolom, összességében jónak mondaható a sorsolásunk, hiszen a negyedik, ötödik és hatodik kalapból olyan ellenfeleket kaptunk, amelyek ellen nyernünk kell majd a sorozatban – idézte az mlsz.hu Bernd Storckot, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitányát. –  Feröerrel a mostani Eb-selejtező sorozatban, Andorrával az előző vb-selejtező sorozatban voltunk egy csoportban, ezért aktuális képünk van mindkét válogatott játékerejéről. A portugál csapat kiemelkedik a csoportból, de két éve még Svájc is a nyolcadik helyen állt a FIFA világranglistáján, tehát nem kérdés, hogy mindkét együttes előttünk jár jelenleg. Ezzel együtt hazai pályán, egy jól szervezett magyar válogatottnak egyik rivális ellen sem kell majd esélytelenül felmennie a pályára.”

A csoportok:

    A csoport: Hollandia, Franciaország, Svédország, Bulgária, Fehéroroszország, Luxemburg
    B csoport: Portugália, Svájc, MAGYARORSZÁG, Feröer-szigetek, Lettország, Andorra
    C csoport: Németország, Csehország, Észak-Írország, Norvégia, Azerbajdzsán, San Marino
    D csoport: Wales, Ausztria, Szerbia, Írország, Moldova, Grúzia
    E csoport: ROMÁNIA, Dánia, Lengyelország, Montenegró, Örményország, Kazahsztán
    F csoport: Anglia, Szlovákia, Skócia, Szlovénia, Litvánia, Málta
    G csoport: Spanyolország, Olaszország, Albánia, Izrael, Macedónia, Liechtenstein
    H csoport: Belgium, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Észtország, Ciprus  
    I csoport: Horvátország, Izland, Ukrajna, Törökország, Finnország

focivb2018
A meccsnapok:

2016. szeptember 4-6.
2016: október 6-8.
2016. október 9-11.
2016. november 11-13.
2017. március 24-26.
2017. június 9-11.
2017. augusztus 31.-szeptember 2
2017. szeptember 3-5.
2017. október 5-7.
2017. október 8-10.

    pótselejtezők:

első mérkőzés: 2017. november 9-11.
visszavágók: 2017. november 12-14.

(Forrás: MTI)

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: