Kizárták Biró Zsoltot a Magyar Polgári Pártból

Az MPP választmánya Gyergyószentmiklóson tartott ülést


A jobboldal összefogását támogatja az MPP választmánya

Egységesen a két erdélyi magyar jobboldali párt fúziója mellett foglalt állást a Magyar Polgári Párt (MPP) választmánya csütörtökön, Gyergyószentmiklóson tartott ülésén. A testület az országos elnökséget bízta meg azzal, hogy az egyesülés megvalósíthatóságának részleteiről lefolytassa a tárgyalásokat az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP). Az ülés résztvevői egyetértettek abban, hogy az erdélyi magyarság számára a két jobboldali párt egyesülése eredményezheti a választás valódi szabadságát, és hogy az összefogás reményt nyújthat azoknak a politikából kiábrándult magyar szavazóknak is, akik rég távol maradnak az urnáktól, az egységes nemzeti érdekképviselet hiányában.

Folytatva a szeptember 26-i választmányi ülést, az MPP újra összeült döntéshozó fóruma csütörtökön szavazott Biró Zsolt pártból való kizárásáról. A titkos szavazáson a jelenlévők egyhangúlag egyetértettek a legszigorúbb fegyelmi szankció alkalmazásával.

Továbbá Pethő István választmányi elnöki tisztségéből való visszahívásával is egyöntetűen egyetértett a választmány, és új elnök személyéről is döntöttek a tagok. Ennek értelmében Helmeczi Tibor, a Bihar megyei szervezet elnöke látja el a továbbiakban a választmányi elnöki teendőket.

„Nem szabad engednünk azoknak, akik szándékosan vagy csak félreértések miatt le akarnak téríteni minket a választott utunkról. Ma igazoltuk a párt egységét: az elnökség, a megyei elnökök, polgármestereink és a választmány többsége is egységesen támogatja a meghozott döntéseket. Félre kell tegyük konfliktusainkat és a nemzeti oldal erősítésére kell összpontosítanunk  továbbiakban”– fogalmazott Mezei János, a párt elnöke.

Új elnök a Hargita megyei szervezet élén

A késő délután kezdődött választmányi ülést megelőzően, szintén Gyergyószentmiklóson tartották az MPP Hargita megyei szervezetének küldöttgyűlését, amelynek fő napirendi pontja az elnökválasztás volt. A korábban megüresedett megyei elnöki tisztség betöltésére – egyedüli jelöltként – a gyergyószentmiklósi Czink Attila kapott megbízást.

valasztmanyi_ules2

Az ülésen az öttagú elnökség összetételéről is döntöttek. Alelnöknek Farkas Csabát választották, az elnökség tagjai pedig Hadnagy Zoltán, Szakál Csaba és Kémenes László lettek.

A megyei szervezet etikai bizottsága élére is új elnököt választottak a küldöttek Sorbán Attila személyében.

Kérem ossza meg ismerőseivel: