Klamm háborúja

A Szatmárnémeti Északi Színház vendégjátéka Gyergyószentmiklóson

A Figura Stúdió Színház 10 évvel ezelőtt A te színházad címmel elindította a diákok számára azt a színházi beavató programot, amely merőben újszerű volt Erdélyben. A program célja, hogy gondolkodásra, színház-szeretetre, ám mindenekelőtt a színházi nyelv értésére nevelje a fiatal közönséget, aktuális, generációs témákat dolgozva fel.

Ennek a programnak a keretében mutatják be a Klamm háborúja című előadást 2018 szeptember 18-án, kedden 19 órától a színház stúdiótermében.

Az előadás bemutatását Hargita Megye Tanácsa támogatja.


A kortárs német szerző monodrámáját Német Ifjúsági Színházi Díjjal ismerték el 2002-ben. A szöveg egy tanár és osztálya különös harcát mutatja be. A tanulók levélben tudatják német irodalom- és nyelvtanárukkal, hogy teljes mértékben őt okolják egyik diáktársuk előző iskolai évben, érettségi előtt elkövetett öngyilkosságáért. Levélben megfogalmazott hadüzenetükben teljes ellenállást hirdetnek, semmilyen szinten nem hajlandóak együttműködni tanárukkal, aki ugyan a lehetőségekhez mérten megpróbál tovább tanítani a normális iskolai keretek között, ám ezt az osztály bojkottálja. Hamarosan Klamm tanár úr is meghirdeti saját, a teljes tanintézménnyel szembeni háborúját…


● Dátum: SZEPTEMBER 18., KEDD ●
● Időpont: 19:00 óra ●
● Helyszín: Figura Stúdió Színház, stúdióterem ●

● Az előadást 14 éven aluliaknak nem ajánlott.●

● A produkció a Te színházad program keretein belül jön létre Hargita Megye Tanácsa támogatásával. ●


Jegyek ára 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej. Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban.

Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Kai Hensel

KLAMM HÁBORÚJA

Monodráma

Szereposztás:
Klamm tanár: RAPPERT-VENCZ GÁBOR

Rendező: OVIDIU CAIŢA m.v.
Díszlettervező: SZABÓ ANNA
Jelmeztervező: SZABÓ ANNA
Súgó: SZABÓ RITA
Ügyelő: SZABÓ RITA

Kérem ossza meg ismerőseivel: