Klassz-Tavasz Zenei Fesztivál

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ immár több éve azon fáradozik, hogy a komolyzenét meghonosítsa városunkban. Zenei bérletünknek köszönhetően elindult egy olyan nevelői folyamat, amelynek gyümölcse beérni látszik, felpezsdült a zenei élet, egyre színvonalasabb koncerteket hallgathat a közönsé

Úgy alakult, hogy idén tavasszal is számos kiváló előadó érkezik hozzánk, ezért úgy gondoltuk, hogy a tavaszt egy komolyzenei fesztivállal köszöntjük idén Gyergyószentmiklóson. A fesztivál célja az értékközvetítés és az élménynyújtás mellett, a  komolyzenei élet felvirágoztatása.

A fesztivállal idén a komolyzene rajongóinak kedveskedünk, de nem titkolt célunk, hogy az elkövetkező években akár más zenei stílusok vagy művészeti ágak is szerepeljenek a programban.

Elsőként a Csíki és a Georgius kamarazenekarok ünnepi koncertjére kerül sor március 15-én, majd a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia fúvós szekciójának Saxofon Kvartettjét hallhatják az érdeklődők. Klasszikusgitár fesztiválta is sor kerül, ahol a neves külföldi meghívottak névsorában Girán Péter, a Magyar Televízió nagysikerű „Virtuózok” című komolyzenei vetélkedőjének díjazottja is szerepel.

Szeretnénk kiemelni a „Hangok Színei” elnevezésű koncertet, melyet három, Bécsben élő, nemzetközi hírű zenész mutat be, ahol egy nem mindennapi formációban lépnek a közönség elé: fuvolán, brácsán, hárfán játszanak!

A közönség számára ez egy egyedi alkalom, hogy megismerkedhessen három csodálatos hangszerrel, és a nekik komponált irodalommal, ami tele van csodálatos színekkel, hangokkal, harmóniákkal. Mindezt egy dinamikus, vonzó program keretében és a szépet szerető közönség közreműködésével. A projekthez egy kis nevelési és oktatási jelleg is társul, a különböző tanulmányi- és kulturális intézetek együttműködése által. Kihasználva eme hangszer-együttes mobilitási lehetőségeit, „A hangok színei” projektnek az a célja, hogy koncerteket mutasson be a már jól bevált koncerthelyszínek mellett olyan városokban is, ahová a klasszikus zene szépségei, mesteralkotásai nehezebben jutnak el a közönséghez. Ezáltal még több ember részese lehet a legmagasabb szintű muzsika mágikus és csodálatos világának. A projekt tehát nemcsak a kulturális oldala miatt sikeres, hanem nevelési és szociális jellege miatt is.

Április végén ér véget a fesztivál az Amabile Zenekar koncertjével.

A koncertekre a belépés a megszokott jegyárakkal történik.

A részletes program:

A Csíki Kamrazenekar és a Georgius Kamarazenekar – Ünnepi hangverseny

2015. március 15., 19 óra – Művelődési Ház, színházterem

Transylvanian Saxophone Quartet

2015. március 29., 19 óra – Művelődési Ház, színházterem

Terra Siculorum Nemzetközi Klasszikusgitár Fesztivál

PAULIKOVICS Pál (A)

2015. április 13., 19 óra – Művelődési Ház, Bocsárdi Angi Gabriella stúdióterem

GIRÁN Péter (H)

2015. április 14., 19 óra – Művelődési Ház, Bocsárdi Angi Gabriella stúdióterem

S.W.A.T. Guitar Ensemble (H)

2015. április 15., 19 óra – Művelődési Ház, Bocsárdi Angi Gabriella stúdióterem

A HANGOK SZĺNEI (RO, SLO)

2015. április 24., 19 óra – Művelődési Ház, színházterem

Amabile

2015. április 28., 19 óra – Művelődési Ház, színházterem

klassztavaszplakat_kisujsag_cover

Kérem ossza meg ismerőseivel: