Konyhai cikkek 111.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Fekete-erdő
(tortakészítés kezdőknek)

      Egy olyan recept következik, amelynek végeredményét csakis akarattal ronthatod el. 🙂 Történetesen az alapanyagokat is lemértem, igaz, csészével, mert az neked is van, én meg mérleget csak akkor szeretek használni, ha úgy gondolom, hogy megint átvertek valamelyik üzletben. 🙁 Költségkímélő változatban adom meg az adagokat, de zárójelben megemlítem, hogy ez akár változhat is. Szóval, veszel (ki a hűtőből, üzletből) egy margarint (vajat), beleteszed egy hőálló tálba, beletördelsz két tábla keserű csokit (50, 60, 70%-os kakaótartalommal, amelynek növekedésével arányosan nő a csoki ára is!), és megolvasztod. Akár a mikróban is, de igazából gőz fölött szokták, szoktam.
    Keverj bele 2 kanál neszkávét, és egy kávéskanál őrölt fahéjat. Hagyd kicsit hűlni, addig beletördelsz 3 (4) tojást egy tálba, beleöntesz másfél csésze cukrot, egy tasak vaníliás cukrot, és mixerrel jól felvered. Beleöntöd a már nem forró olvasztott anyagokat, majd még belekeversz egy jó csésze lisztet. Ezt először inkább kanállal, ha nem akarod, hogy rád szálljon a nagyja 🙂, majd margarinnal (vajjal) kikent, belisztezett tepsiben megsütöd.
    A végeredményt, ha affektálni szeretnék, nevezhetném akár brownie-nak is, de jobb szeretek magyar szavakat használni, ha csak egy módom van rá, ezért csokis piskótának hívom.
    Amíg sül, előveszed a meggyet, jelenleg frisset bajosan, és ügyesen elválasztod a szemeket a levétől. A levével megfőzöl egy vaníliapudingot, a meggyszemeket ráhelyezed a kihűlt tésztára, majd nyakon öntöd a pudinggal. Előkapod a szépérzékedet (én itt most épp nem tettem tűvé érte a lakást 🙂), és teszel a tetejére tejszínhabot meg reszelt keserű csokit. Figyelmeztetlek, az elkészült remekmű fogyasztása a dőzsölés netovábbja, és nem tesz jót a testsúlynak. De, egy jó konyhatakarítás, köztudottan, igen! 🙂 Advent meg közeleg!

Forrás: hirmondo.ro

feketeerdo

Kérem ossza meg ismerőseivel: