Konyhai cikkek 165.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Eper

Leginkább és kimondottan Csató Bíborkának, vizsgadrukk ellen! 🙂

    Bármily hihetetlen, Gyergyóban érik az eper. 🙂 Fogyasztjuk is rendületlen, lehetőleg úgy, hogy semmilyen hőkezelés ne rontsa állagát (kivéve természetesen az ágyásra tűző napsugarakat).
    Ezért kerülhet hideg natúr joghurtba (lehetőleg görögbe, amely szerintem a joghurtok királya 🙂), esetleg még hidegebb jégkrémbe, ami nem más, mint a jégkrémformába kanalazott, majd kellőképp megfagyasztott epres joghurt. Készül belőle hideg eperleves, amelyet kiváló társa és cimborája, a sárgabarack is igen ízletessé tehet. Gyümölcslevesem (mint mindig) most is úgy készült, hogy megfőztem egy tasak tejszín ízű pudingot, jó sok tejjel, sóztam, cukroztam, majd lehűlése után belecsorgattam a villával kissé széttört eperszemeket.
   Egyéb dolgom nem lévén, most már vidáman szürcsölgethetem e szép napsütéses, madárcsicsergős hétvégi délutánban. 🙂 Habár a vidám jelző talán kissé túlzás, de próbálom mindenképp pozitívan szemlélni félrelépésem (kéretik semmi rosszra nem gondolni! 🙂) következtében duplájára dagadt térdem. Bezzeg, kalácstésztáimnak ez oly ritkán sikerül, térdemnek persze meg elsőre. 🙂 A sürgősségen való látogatásaim száma is duplájára emelkedett e térd végett e héten, de ott csak elnapoltak hétfőre, mint egy túl hosszúra nyúlt bírósági tárgyalást. Számomra azóta meg ez a hétvége tűnik túl hosszúnak.

Forrás: hirmondo.ro

eper3

Kérem ossza meg ismerőseivel: