Konyhai cikkek 195.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Almás

    Az egyik kedvenc téli süteményem az almás pite. Már csak azért is, mert az alma nem hiánycikk, mindenütt kapható, megfizethető áron, nagyon egészséges, és sokféle módon felhasználható.
    Készíthetünk belőle levest, jó pajtása a májnak, sülteknek, káposztának. Ugyanakkor mindenféle édességekbe harmonikusan beolvadó, savanykás kiegészítő. 🙂 Nem hiába egyik első szilárd eledele a kisbabáknak a reszelt almás keksz, igen finom és tápláló. Jelzem, eltelt egy kis idő, mióta először kóstolhattam bele, de a reszelt alma az óta fikarcnyit sem vesztett varázsából. 🙂 Pont ez okból kifolyólag, igen nagy mennyiségű alma szükségeltetik számomra egy pite elkészítéséhez, mivel felét közben bekanalazom. 🙂 Mostanság amúgy bővítenem kellett az almás süteményeim sorait, miután egy kedves ismerősöm minden hétvégén kért tőlem egy almás tésztát. Ugyanazon sütemény folyamatos gyártása pedig hajlamos unalmas percek előidézésére a készítő számára.
    Ez a gyártó pedig, aki én lennék, a változatosságot jobban kedveli. 🙂 Így aztán készült már almafánk (reszelt alma, palacsintatészta), mákos-almás kavart, amerikai almás pite, alma-vaníliakrémes torta. Ez utóbbinak az átkonvertált változata pironkodik a fenti fotón: személyre szabott, könnyen szállítható formában. Réteslapból, muffin-formában sült kosárkákban, alma, vaníliakrém (szigorúan margarin és puding nélkül!), hetyke tejszínhab kucsmával, minekutána az összes mínusz fok egyszerre tolongott ide hozzánk. 🙁

Forrás: hirmondo.ro

almas

Kérem ossza meg ismerőseivel: