Konyhai cikkek 198.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Brassói aprópecsenye, pékné módra

    Ha kellő mennyiségű idővel rendelkezem (pl. nem liheg a nyakamba egyetlen éhező utód sem) hajlamos vagyok némi kreativitásra is a konyhában. 🙂
    A mágikus cilinderembe (ami csöppnyi varázslat során nem a fejemre, hanem a fejembe került 🙂) dobált receptekből kiválasztom azt a részt, ami nekem tetszik, majd ezt keverve egy másikkal, életet adhatok (némi költői túlzással szólva) újabb ételeknek: például a gyergyói aprócsülök nevű eledelnek. A csülök, eredetileg, persze, nem volt apró, megfelelő, hatliteres kuktai mérettel rendelkezett, amit főzés után csíkokra vágtam, és beleforgattam fokhagymás, hagymás, almás (ezeket előzőleg szépen sorban megpirítgattam) olajba. Mindezekhez érkezett társaságnak a szalmakrumpli. Aztán meg a fogyasztók. 🙂 Hiába, a fogyasztói társadalom tagjai vagyunk mi is!
    Most pedig én is keresek valami társaságot, és elindulok, a pluszokat mínuszokká alakítani (természetesen, nem a Celsius-fokokat!). 🙂 Jobb híján, társaságnak megfelel akár a két saját csülköm is, főleg, ha jó hosszú távon mozgásban tart ebben a valamennyire télre hajazó tájban. Ha netán találkozom a Télkirállyal, szólok is neki, hogy igen nagy tévedésben leledzik, ha azt hiszi, hogy farsangi időszakban megfelelő álruha számára ez a sáros latyakkal díszített hópalást. 

Forrás: hirmondo.ro

brassoi_pekne_modra

Kérem ossza meg ismerőseivel: