Konyhai cikkek 200.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Szomorkás szerdán vidám sült

    Szeles, szomorú, szeszélyesen szemerkélő időben csak a szélhordta szemetek libbennek tova a szürkére ázott hófoltos utcákon. Ilyenkor hasznosítható igazán az emberek meleg háza (melegháza is! 🙂), kandallója, forralt bora, fantasztikus könyve.
    Ha megfáradt, fásult szemünk színekben szenved hiányt, hát segítsünk magunkon! Tarka ruházat, kézimunka, színpompás étel, ital, hadd tobzódjunk a szivárványban!
    Ma a tányért is sikerült színessé varázsolni, természetesen nem festék által, ugyanis abban nem vagyok túl jó. Inkább körülnéztem a ház tájékán, hogyan is állok zöldségileg. Kis brokkoli, hagyma, gomba, murok, sült kolbász (minél színesebb, annál finomabb!), kell ennél több? Talán mínuszból – deréktájékon. 🙂
    A legjobb az egészben, hogy megvásárolni több időbe telik, mint elkészíteni. 🙂 Ráadásul,a lapul a fagyasztóban egy zacskó fagyasztott zöldség, a hűtőben pedig egy kis kolbász, akkor pár perc alatt elkészíthető, és fogyasztható ez a finom eledel. Pici olajon (sült szalonnakockák társasága az élvezeti szintet jócskán emeli) megpárolok egy fej felszeletelt hagymát, majd hozzáteszem a többi zöldséget. A kolbászt szép pirosra sütöm, mindkét oldalán. Végezetül egy igazán finom ebéd zsírját semlegesítem némi gin-tonikkal (vagy fordítva, manó érti a kémiát! 🙂), rosszabb esetben egy hátszeles biciklitúrával.

Forrás: hirmondo.ro

sult

Kérem ossza meg ismerőseivel: