Konyhai cikkek 252.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Táplálkozási javallatok ifjaknak 2.

    Mind a sült krumpli, mind a mátrai borzaska igen kedvelt eledel. Nem túl egészségesek, de ha a krumplit, vagy akár a húst is lerben sütjük, mindjárt emészthetőbbé válnak. Meg amúgy sem kell mindennap ezt enni! 😏
    Kezdd a krumplival! Hámozd meg, szeleteld szép hasábocskákra, töröld szárazra. Önts rá egy kis olajat, sózd, borsozd, szórd meg egy kis pirospaprikával, keverd össze. Lerben süsd. Mikor majdnem készen van, dobj közéje néhány cikk fokhagymát. A fokhagyma büdös, de nagyon egészséges! 😏 És finom. Mire elkészíted a húst, a krumpli is megsül.
    A borzaska most nem sikerült annyira borzasra, de az íze egész jó lett. Le szokták önteni fokhagymás joghurttal, de mivel én ezt nem szeretem, nem tettem. Te megteheted. ☺️ Ott kezded, hogy veszel csirkemellet, felszeleteled, sózod, borsozod. Felvered a tojást (egy csirkemellhez, kb. 3 darab kell). Megreszelsz egy krumplit (ettől lesz borzas 😏), sózod, kicsavarod, borsozod, összekevered a tojással (tehetsz bele apróra vágott fokhagymát is). Jól megkevered a masszát, egy kis liszttel selymesíted, melyre azért van szükség, hogyha a krumpli még levet enged, a liszt ezt felszívja. A hússzeleteket lisztbe forgatod, majd a tojásos masszába, aztán gyorsan megsütöd. Olajban, vagy egy kiolajozott tepsiben, a lerben.
    És máris fogyaszthatod a finom ünnepi ebéded. 😋

Forrás: hirmondo.ro

TJ_ifjaknak1

Kérem ossza meg ismerőseivel: