Konyhai cikkek 262.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Pisztrángos

    Végre-valahára, kicsiny városunkban ismét kapható friss hal! 😏 Sőt, ezek nemcsak frissek, hanem egyenesen gyergyóiak (https://www.facebook.com/gyergyoipisztrangos/?ref=br_rs), ugyanis a település mellett, kis medencékben növekednek, tiszta, hegyi levegőn (amit ugyan ők nem értékelnek, ellenben, mi bicikliző vásárlók igencsak szívesen kapkodunk, míg fölfelé karikázunk 😝).
    Csodás környezet ez egy növekvő halnak, melyet meg is érdemel, tudniillik elérvén a kívánt súlyt, nyomban lesújt rá végzete, szatyorba kerülvén távozik az enyészet felé. Persze, ezen úton még szerez néhány szerfelett kellemes percet a fogyasztónak, a tányér fölé hajló boldog arcokat pedig én is örömmel figyelem. 🙂 Nálunk ugyanis a sült hal módfelett élvezetes ebédnek, vacsorának számít, főleg az utódaim számára!
    Ma a lerben sütöttem őket, azért is, mert szép nagyra nőttek, és nem szerettem volna még derékba is vágni őket, nem utolsó sorban meg nem akartam a forró olaj szagát ebben a nagy hidegben kifelé hessegetni az ablakon (ugyanis, tapasztalat szerint, a hideg bejön, míg a szag hosszasan bent marad 😔). Inkább jól megsózva-borsozva, hasukba fokhagymát, citromkarikát helyezve, vajdarabkákkal körítve, sütőpapírba csomagolva, tepsibe és sütőbe kerültek. Némi időt töltöttek így (kb. 20–25 perc), majd kikerülve a csomagolásból még pirultak is, hogy gusztusosabbá és ízletesebbé váljanak. 😋

Forrás: hirmondo.ro

pisztrangsult

Kérem ossza meg ismerőseivel: