Konyhai cikkek 273.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Édeskrumpli

    A főzésben az a jó, hogy vannak választási lehetőségeink, élhetünk velük, sőt teljesen új szabályokat is felállíthatunk. Teljes demokrácia. Ami ugye a társadalom (akár a családunk) jelentős számú (lehetne jelentősebb is! 😏), szavazati joggal rendelkező tagjainak hatalmából eredő politikai rendszer.
    Nálunk a demokrácia, mellesleg, a tagoknak a közügyekben való részvételére épül. Történetesen a konyhában is! Ami úgy néz ki, hogy én részt veszek a főzés-, mosogatásban, a többiek meg a fogyasztásban. 😉 De azért nem nevezném magunkat a fogyasztói társadalom (mert a fogyasztói szemlélet az emberi kapcsolatok, a személyes értékek elsorvadásához vezet, az pedig nagyon nem jó 😔) egyenkatonáinak, ugyanis még szoros együttműködésben tudunk dolgozni, meg szórakozni. Értékeljük egymás erősségeit, és elnézzük gyengeségeit (általában 🙂).
    Ma például mindnyájan belekóstolhattunk a vegetáriánus élet ízeibe, mely ugyan nem szerzett mindannyiunknak feledhetetlen perceket, de a tolerancia jegyében (meg az éhség mardosásának megszüntetése érdekében 😏) minden tányéralj előtűnt az ebéd végére. Rozmaringos, fokhagymás, lerben sült batáta alkotta az alapot, melyre cukkinifasírt (szikkadt kenyér, tojás, reszelt cukkini, hagyma, fokhagyma, sajt elegye) került, legényesen félrecsapott murokrózsa kalappal.

Forrás: hirmondo.ro

edeskrumpli

Kérem ossza meg ismerőseivel: