Konyhai cikkek 284.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Gisela pitéje

    Ha azon szerencsében van részem, hogy országhatárokat léphetek át, fokozottabb üzemmódban használom a látó- és hallóidegeimet. 😏 Tény, ha csendben figyelünk, talán még olyasmit is észreveszünk, amire egyébként nem lenne lehetőségünk.
    A svájci, winterthuri Biblia Múzeumban kézzelfogható eszközök segítségével érezhetjük és élhetjük meg a húsvéti üzenetet: Krisztus keresztje alá tehetjük mindazt, ami gúzsba köt, leláncol és sziklaként nyomaszt bennünket. Ennél jobb hírt húsvétkor tán nem is kaphat az ember. 
    Természetesen, míg érdeklődéssel figyelem a tájat, a benne élőket, nem feledkezem meg az adott ország kulináris műalkotásairól sem (amúgy meg, az embernek ennie mindenképp kell 😉). Ezen út során a legélvezetesebb falatok Gisela pitéjéből származtak, melyet hazaérvén gyors ütemben reprodukáltam is. Kisebb-nagyobb sikerrel. Még nem az igazi, ti. az rebarbarával készült, arra meg nálunkfelé még várni kell, hogy „Barbiból Barbarává” fejlődjön. Szilva ugrott be helyette, de így is eléggé meg voltunk elégedve a végeredménnyel! 😋
    Íme, a recept: 100 g vaj és cukor, 3 tojás sárgája, egy tasak vaníliás cukor kikavarva, bele 50 g kukoricakeményítő, 150 g liszt, 1 ½ teáskanál sütőpor, 6 evőkanál tej. 30 perc sütés után a tetejére kanalazzuk a 150 g cukorral felvert tojásfehérje, az 50 g őrölt mandula és a 450 g rebarbara elegyét,majd még visszatoljuk a sütőbe ugyanannyi időre.

Forrás: hirmondo.ro

gisela_piteje1

Kérem ossza meg ismerőseivel: