Konyhai cikkek 290.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Saláta

    Két okot is találtam ma, hogy salátákról beszéljek: a folyamatos, szürke, esős időjárás és a hosszas tél során reám telepedett kilók száma.
    Ilyenkor az ember teljes erőbedobással fogyni akar (ez, mint tudjuk, nagy általánosságban nemigen sikerül 😒), a szeme meg harsogóan színes látványt keresgél. Így kerülnek aztán a tányérra, tálba a sokszínűen finom, egészséges falatok. Ráadásul a salátakészítésnek nagy előnye, hogy nem kell hozzá szakácsiskolát végezni, minden konyhába tévedt személy némi hámozás, szeletelés, szórás, keverés nyomán előállíthatja. 😉 Természetesen, ízben és látványban vannak fokozatok, evégett nem árt néhány szabályt betartani.
    Elsősorban, bár minden zöldség, gyümölcs íze egymás mellé simítható, méretben igencsak változatosak, ezért a tálba lehetőleg egyforma kockákra vágva érkezzenek. 🙂 Receptekhez kár görcsösen ragaszkodni, használjuk nyugodtan és kreatívan azt, ami épp megtalálható otthon. Pincei polcokon, hónapok óta hányódó ráncos almák is válhatnak desszertkirálynővé, ha fahéjjal púderezzük, aszalt gyümölcs-pirított dió ruhába öltöztetjük. 😋 Cukrot szórni gyümölcssalátára vétek (válaszként rögvest büntetőkiló jár érte 😒), még a méz is hiányozhat róla. Mindenféle salátát frissen fogyasszunk, nincs is lehangolóbb látvány, mint egy fura lében úszkáló löttyedt zöldség vagy gyümölcs. 😟

Forrás: hirmondo.ro

salata1

Kérem ossza meg ismerőseivel: