Konyhai cikkek 305.

Berszán-Árus Csilla

Marlenka

    Recept: A tésztának való alapanyagokat (2 evőkanál méz és kakaó, 2 tojás, 2 kávéskanál szódapor, 20 dkg cukor, 15 dkg vaj, 40 dkg liszt) jól összedolgozzuk, és négy cipóra osztjuk. Mivel egy kicsit ragacsos, nehézkesen kinyújtjuk (ajánlott a műveletet eleve sütőpapíron végezni). Közepes tepsi hátán 4 lapot sütünk, darabonként 7–9 percig (mondanom sem kell, hogy minden lap alá friss sütőpapírt helyezünk! 😉).
    Krém: 2 csomag vaníliás pudingot és 2 evőkanál lisztet összekeverünk, majd 1 liter tejjel hígítva összefőzzük. 37 dkg vajat 30 dkg cukorral és egy vaníliás cukorral habosra keverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudingos masszával. Ezzel a krémmel töltjük meg a 4 lapot, a tetejére is kenünk, majd megszórjuk kakaóporral. Hűtőszekrényben hagyjuk állni néhány órát, hogy a tésztalap megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
     Az extra marlenka pedig extra darált diószórással gazdagodik. 😋 Családomnak meg javasolnám, ha megkívánják, fáradjanak át a szomszédos kávézóba. Ugyanis ezt a tésztát kicsit ragacsosnak nevezni, költői túlzás, vagyis inkább költői lekicsinylés. 😉 Legkönnyebben a tenyeremen süthettem volna meg, oda szépen föltapadt. Persze, a marlenka e hosszas születésének mentségére legyen mondva, nem vagyok egy jó cukrász. Önkritikával rendelkezvén pedig belátom, ha valami nem megy… 😌

Forrás: hirmondo.ro

marlenka1

Kérem ossza meg ismerőseivel: