Konyhai cikkek 318.

Berszán-Árus Csilla

Egyetemi menü 2.

    Épp hajtóvadászaton voltam, melynek célja néhány csillagánizs beszerzése lett volna (persze, nem találtam 😉), mikor az első SOS-jelek érkeztek, hogy vajon mit is lehetne ebédelni?!
    Elég nehéz erre a kérdésre kapásból jó választ adni, ha a vonal egyik végén álló anya egy áruházban van, a gyermek meg egy másikban, a jelenet meg leginkább komikus, ugyanis a konkurens bolt valószínűleg blokkolván a jelet, a beszélgetésben leggyakrabban előforduló szó a tessék. 😏 Áttérhetnénk ugyan az írásbeli kommunikációra, de ehhez a karom nem elég hosszú (olvasószemüveg otthon pihen 😉). Végül, valahogy összeállván a menü, mindnyájan megtértünk kies lakunkba, hol most gyorsan képernyőre vetek egy kezdőknek való receptet, mely legközelebb, telefonálgatás helyett, megalkotható.
    Szükségeltetik hozzá kicsontozott csirkemell vagy csirkecomb, fagyasztott zöldborsó és kukorica. Elég könnyű és olcsó ételalap, mely nem megterhelő sem a gyomornak, sem a pénztárcának. Felszeletelsz egy hagymát (ha a hűtőben hányódik egy paprika, paradicsom, az is társulhat) csíkokra vágod a csirkehúst, olajban megpirítod, sózod, borsozod, nyakon öntöd a 2:1 adag zöldborsóval és kukoricával. Ezek már csak pár percet rottyannak, ti. túlfőzés esetén lövedék állagot ölthetnek. Végezetül, az eledel bukéját a rányomott két cikk fokhagyma adja meg. 😋

Forrás: hirmondo.ro

egyetemi_menu2.a

Kérem ossza meg ismerőseivel: