Konyhai cikkek 321.

Berszán-Árus Csilla

Kálomista

    Megjött a tél, pont annyi havazással, hogy a padlócsempetörlő applikációmat kénytelen legyek bekapcsolni. 😉 Ha meg tél eleje, akkor városunk ünnepe is teljes erővel dübörög.
    Természetszerűleg nem a telet ünnepeljük, abból ugyanis annyit kapunk, hogy sok is a jóból (az éves átlaghőmérséklet itt állítólag 5,5 fok), hanem városunk névadójának, Szent Miklósnak napját. 🙂 Mint e névből is kitűnik, ha egy fatális tévedés során a Gyergyói-medence feltelne vízzel, a nagy katolikus tengerben igen csekély mennyiségű kálvinista hal úszkálna. 😉 Ezek egyike lennék jómagam is, és mint a Református Nőszövetség tagja, némi egyeztetés után, elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy megejtsük fellépőnket a Kárpát-medencei Disznótoros Fesztiválon (https://www.facebook.com/events/546222099558456/), melyet idén immár tizedik alkalommal rendeznek a már fent említett városnapokon.
    Jöttünk, főztünk, és még nyertünk is: tapasztalatot, szeretetteljes együttlétet, hálás szavakat a kiosztott ételért, dicséretet a zsűritől, és nem utolsó sorban ezüstkupát és aranymedált. 😊 Mi mást főzhet ilyenkor a református ember, mint egy jó, tartalmas kálomista levest (1 kilónyi húsos csont, 1–1 hagyma, nagyobb krumpli, karalábé, 5 murok, 3 petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, levesbetéthez 2 tojás, liszt, csipet só)? Készült kálomista mennyország is, mely hangzatos név alatt egy lebbenccsel felturbózott vargabéles lapul. 😋

Forrás: hirmondo.ro

csilla

Kérem ossza meg ismerőseivel: