Konyhai cikkek 345.

Berszán-Árus Csilla

Online

    Szeles, didergetős vasárnapon mi mást tehet az ember – miután egy online istentiszteleten lelkileg majdnem kellően feltöltekezett  –, mint hogy odaáll a jó meleg sütő mellé, és gyors, de finom falatok gyártásába kezd.
    Cikkekre vágott, olajjal, sóval és borssal kevert krumpli, batáta, gomba, hagyma, fokhagyma sül a legnagyobb tepsiben, tetején az előző nap bepácolt csirkeszárnyak pirulnak, mindeközben egy lábosban piroskáposzta, alma, só, bors, darált köménymag elegye párolódik. Imígy készül a számomra legkedvesebb fogások egyike, melynek alkotóelemei a sült hús (szárnyas, sertés, marha) & krumpli (sülve, főve, reszelve) & párolt piroskáposzta. 
    Tele gyomorral az ember mindjárt jobb hangulatba kerül, és az alábbi felhívás hatására (https://www.facebook.com/groups/1554836584696913/about/): „A Magyar Szülők Szövetsége azon céllal hozta létre a SZERETETVONAL – Digitális oktatás nevű csoportot, hogy ezen nehéz időszakban a romániai magyar közoktatásban tanuló diákoknak lehetősége legyen részt venni a digitális, online oktatásban. Sokan küzdenek megfelelő eszközök hiányával, ugyanakkor sok felajánlás érkezett olyan magán- és jogi személyektől, akik digitális eszközökkel segítenék a diákokat. Ezen igénylések és felajánlások összesítésére és az átadások lebonyolítására hoztuk létre ezt a munkacsoportot. Várunk minden vállalkozó szellemű és cselekvésre kész személyt, vegyen részt ebben a munkában, hogy ezáltal az akciósorozatot még hatékonyabban tudjuk lebonyolítani!”, gyors házkutatásba kezdhet (lásd. régi laptopok és töltőik egymásra találtatása okán), vagy agytekervényeit gyorsabb fokozatra állítva, elgondolkodhat, hogy miben is lehet e nemes ügy segítségére. Ugyanis megmondta már Károlyi Gáspár is: „Nem kevésbé szükséges mások érdekeit szolgálni, mint a sajátunkat.” 
    És, ha valaki netán megtalálja magában a segítő szándékot (esetleg a régi okos akármijét), akár szerény személyemnek is tudomására adhatja!
Forrás: hirmondo.ro
online
Kérem ossza meg ismerőseivel: