Konyhai cikkek 412.

Berszán-Árus Csilla

Paszulyfasírt

    Van egy olyan román főzős blog, aminek a neve Vidám szakácsnők. Jómagam is nagyon boldogan főzök, de még örömtelibb vagyok, ha egy használható ételötletet találok az oldalukon. 😊 Ami újfent megtörtént, amikor egy jó glutén- és húsmentes fasírtrecept után kutattam. Szóval, mindig előre, éljenek a vidám szakácsnők, a tele tálak és gyomrok! 😋
    Mai fasírtomhoz a tavalyi paszulyágyásom biztosított alapanyagot, az idei sajna már holtbiztos nem fog, pláne szemespaszulyt, ugyanis az idén még a tetvek is gyorsabbak voltak nálam, pofátlanul bezabálván a zsenge hüvelyecskéket. 😔 Kész szerencse, hogy venni is lehet, mindenféle méretben, színben és árfekvésben (melynél lényeges, hogy inkább nekem feküdjön, mint a boltnak 😉).
    Hozzávalók: 500 gr szemespaszuly, 100 gr rizs, 2 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 murok, 1 petrezselyemgyökér, csombor, 2 babérlevél, 1 kötés zöldpetrezselyem, só, bors, olaj a sütéshez, liszt (rizsből).
    Elkészítés: az este beáztatott paszulyt sóval, babérlevéllel megfőzzük. A murkot, petrezselymet, hagymát lereszelve a majdnem kész paszulyhoz adjuk. A rizst külön főzzük. Az alapanyagokat összetörjük, borssal, fokhagymával, zöldpetrezselyemmel, csomborral ízesítjük, majd bő olajban kisütjük. Könnyed lecsóval tálaljuk.

Forrás: hirmondo.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: