Konyhai cikkek 464.

Berszán-Árus Csilla

Fuss neki Te is!

    Köztudott, mindig jobb, ha az ember fut neki valaminek, mint a fordítottja (közelmúltbeli tapasztalat bizonyítja)! Sok mindennek nekifutunk életünk során, hol jobb, hol rosszabb eredménnyel, van, amikor célba érünk, van, hogy útközben feladjuk, a lényeg az, hogy legyen bátorságunk elindulni. Szeptember 25-én pedig szó szerint is futhatunk Gyergyóban (melyből akadályoztatás miatt szerény személyem sajna kimarad 😞), ki ezért, ki azért, de mindenképp egy jó célért, és – nem utolsó sorban – saját egészségünkért. A Fuss NEKI! egy sporteseményre, futásra épülő adománygyűjtő program, amely civil szervezetek, nem hivatalosan bejegyzett formában működő mozgalmak közösségi kezdeményezéseit karolja fel, és ezek megvalósulásához segít előteremteni a szükséges pénzalapot. A program csúcspontja egy sportesemény, egy közös futás, gyaloglás vagy biciklizés, az egyik támogatásra váró projekt célja pedig a Csobot-hegyi Szent Anna kápolnák környezetének erdősítése. 🌲 A faültetés mindenképp szívügyünk kellene legyen, mindaddig amíg fahasábokat dobigálunk a kazánba (saját kényelmünk érdekében), míg nem szeretnénk árvizet, gombát szednénk, és lakot adnánk – vissza – a vadállatoknak (hogy ne hozzánk költözzenek). Persze, mivel sokfajta munkaterv vár támogatásra, mindenki választhatja a szívéhez közelállóbbat, jómagam most csak egyet emeltem ki közülük!
    A kis erdőnyi fa elültetése előtt pedig fussunk neki néhány jó falat összedobásának, készítsünk cukkinis palacsintát! 😋
    Hozzávalók:
– a palacsintához: 1½ csésze tök vagy cukkini, 1½ csésze zöldhagyma, ½- ½ csésze búza- és rizsliszt, ¾ csésze víz, 2 tojás, 1 tk só, ½ tk cayenne bors, 2 ek olaj, ½ tk kurkuma
– a szószhoz: 2 ek szójaszósz, 1ek rizsecet, 1 ek szezámolaj
    Elkészítése: a lisztet, vizet, tojást, a fűszereket összehabarjuk, belekeverjük a zöldségeket és olajban tenyérnyi, aranybarna palacsintákat sütünk. Forró szósszal tálaljuk.

Forrás: hirmondo.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: