Konyhai cikkek 477.

Berszán-Árus Csilla

Japán yakisoba

    Ilyen szürke, csapadékos, sötét napok igencsak alkalmasak forró, csípős ételek fogyasztására, ugyanis a szánkba kanalazott étel okozta sokk képes kibillenteni az apátiából. 😰 Az pedig nagyban hozzájárulhat egy egészséges test fenntartásához!
    A szem – és ezáltal a test – elégedettségéhez szükségünk van színekre, ezek az ételek pedig bőven tartalmaznak majd mindent a színskálából. A klasszikus keleti tésztás ételek hússal és szezonális zöldségekkel készülnek, a fő íz és a meglepetés pedig a szószban rejtőzködik. 😋 Nyomatékosan ajánlott a wok használata, éspedig azért, hogy az alapanyagok tényleg süljenek, ne egymásba kapaszkodna főjenek, ráadásként, ha időnk engedi, egyenként, külön pirítsuk azokat, a végeredmény így lesz igazán feledhetetlen ízlelőbimbóink számára.
    Hozzávalók: ½ vöröshagyma, 1 sárgarépa, 3–4 gomba, 2 szál újhagyma, 4 nagyobb káposztalevél, 300 g szalonna, 2 evőkanál olaj, 400–500 g somen (ramen, noodles, üvegtészta…), 4–6 evőkanál yakisoba szósz.
    Yakisoba szósz: 2 teáskanál cukor, 2 teáskanál világos szójaszósz, 2 teáskanál osztrigaszósz, 4 teáskanál Worcestershire-szósz.
    Elkészítése: megkeverjük a szószt. Megfőzzük a soment, lepirítjuk a zöldségeket, végül óvatosan összekeverjük a szósszal. Tetejére apróra szelt újhagymát szórunk.

Forrás: hirmondo.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: