Konyhai cikkek 486.

Berszán-Árus Csilla

Felvágottak

    E szép új világ, mely ugyan az 1930-as évek elején még disztópiának, és utópiának számított, számunkra már csak a mindennapjainkat jelenti. Ám még nem az az elképzelt, tökéletesen szervezett és tervezett társadalom (melytől a Jóisten őrizzen), még minduntalan felfedezések tömkelegével küzdünk. 🤥 Melyek persze nem mindig az emberiség előrehaladtát szolgálják. Ezért aztán szelektálunk, és vagy elhisszük, amit mondanak nekünk, vagy sem.
    Mindenesetre, egészségügyileg máris ajánlhatok egy igen finom valamit, ami nem más, mint az E-mentes övezetből frissen érkezett szalámi. A disznóvágás elengedhetetlen mellékterméke! 😋 De mivel böjt van, ugyebár, és disznók sem gumilabdáznak a hátsó udvarunkon, az összkomfortos pajtájukban, nos, eme körülmények összejátszása folytán készült inkább keksz-szalámi. Ami egyik kedvenc sütést nem igénylő süteményem, melyből soha nem lehet túl sokat készíteni, meg túl sokat enni (mert túl sokan esszük). 🥹
    Termékünk egyértelműen tartalmaz összetört kekszet (60 dekát). Az összefőzött 2 deci tejet, 20 deka vajat és cukrot, 5 deka kakaót és 20 deka csokoládét összekeverjük a keksszel, 10 deka dióval (elhagyható). Kis rum barátságosabbá teszi, miként egyébként az összes humanoid egyedet is, alkohol fogyasztása során – természetesen ajánlottan mértékkel! Tortaformába simítjuk, ottan dermedezik pont addig, amíg annyira lehűl, hogy alakját megtartva érkezhessen ki a tányérokra.

matusinka.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: