Konyhai cikkek 497.

Berszán-Árus Csilla

Variációk egy témára (hal&csirke)

    Arany János mondta volt, hogy Montgomeryben a vár ura vaddal és hallal vendégelte meg (bár nem túl szívélyesen) az épp arra járó Edward királyt. Meg is kívántam, rendesen, aztán így esett, hogy ínycsiklandó pisztrángból állt e mai híres lakománk. 😋 Máglyahalált halt ehhez szegény, már ha a 200 fokra hevített lerben való félórás ücsörgés annak nevezhető?! 🥵 Előtte meg pácban is volt, miként a walesi bárdok, csupán csak másfajtában: mustár, olaj, fokhagyma, só, bors keverékében, majd innen vonult át egy krumplikockákkal bélelt tepsibe. Készült melléje egy kis fokhagymás mártogatós is: tejföl, olaj, zúzott fokhagyma, só, bors, pirospaprika elegyeként.
    Táplálkozási szokásainkat tekintve, igen nagy problémának tartom minimális mennyiségű halfogyasztásunkat, ugyanakkor elismerem, az emberi faj egyedeként, önrendelkezésileg jogunkban áll azt (t)enni, amit szeretünk, legalább addig, amíg megengedhetjük magunknak. 😏 Imígy kerülhet aztán a pácba akár a csirke is.
    Ami pedig a vadhúst illeti, egyszer, konyhai ténykedéseim hajnalán, bepácoltam egy darabot, de sajna, szálanként bukkant ki a léből, ezzel véget is vetve ezirányú érdeklődésemnek.

matusinka.ro


Kérem ossza meg ismerőseivel: