Konyhai cikkek 57.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Kanalas muffin

    No, csak semmi pánik, nem azért hívják kanalasnak, mert csak azzal hajlandó kijönni a muffinformából! 🙂 Igaz, néhanapján előfordulhat, hogy a sütemény annyira ragaszkodik a tepsihez, hogy császármorzsaként végzi, de itt most a kanalas jelző tulajdonképp mértékegységet jelöl.
    Ugye, mérleg nélküli, ellenben sütni vágyó személyeknek már feltalálták a bögrés recepteket, úgy nézem, most következnek a kanalasak. Remélem, alább nem adjuk, mármint a mérce méretének csökkentését, mert a cukorszemek számolgatását igazán unalmasnak találnám. 🙂 És akkor a lisztről még nem is beszéltem!
    Szóval következzék a recept: 1 tojás, 3 k. cukor, 2 k. kakaó, olaj, tej, 1 késhegynyi sütőpor és 4 k. liszt. A k. leveseskanalat jelöl, a felsoroltak pedig egy adag sütemény összetevői. Igazából mikróra írták ezt a receptet, de mivel azt nem vagyok hajlandó sütés- főzésre használni, az adagot megháromszorozva, pontosan megtölthettem a muffinos tepsimet. És megsültek ügyesen a sütőben. Másnap pedig egy kétszeres adag csodásan megfelelt az éppen esedékes tortám alapjának.
    Extra adalékként tettem bele neszkávét és fahéjat. A muffint végül megkoronáztam karamellpudinggal. A tortára meg szórtam kiolvadt szedret, a levével megfőztem egy vaníliapudingot, ráöntöttem a szederre, majd kidíszítettem tejszínhabbal. Mivel ez már majdnem Fekete-erdő torta, lokalizáltam Pongrác-tető torta néven. 🙂

(Forrás: hirmondo.ro)

kanalas_muffin2

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: