Konyhai cikkek 69.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Házi miccs

    Két jó étel élvezete maradt ki gyermekkoromból: a miccs és a pacalleves. Többek között. Ugyanis Édesanyám ezeket előszeretettel nem főzte. 🙂 Engem meg folyamatosan hajt és sürget a vágy, hogy pótoljam étrendbéli hiányosságaimat.
    Ez ügy érdekében aztán hajlandó vagyok majd’ mindenre (természetesen csak a konyhában!). Hát még milyen nagy segítség, ha pont darált birkahússal ajándékoznak meg! Ilyenkor csakis egyre gondolhat az ember: a miccsre.
    Mindent összevetve, gondoltam én is egyet, s láss csodát, máris könyökig merültem a fagyasztóba, némi egyéb állatból nyert darált húsok után turkálva. 🙂 És, mint tudjuk, aki keres, az talál, tehát már csak némi olvadási folyamatokat kellett végigvárnom.
    Utána rögtön következhetett a massza összeállítása: fél–fél kiló birka- és marhahús, egy fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 kávéskanál csombor (akár kakukkfű, koriander, szegfűbors) és szódapor, só, bors, 2 deci ásványvíz vagy húsleves. Erőteljes kavarás után továbbá beiktattam egy hűtői egynapos pihenőt, „jót tesz neki” alapon. 🙂 Másnap szórakozhattam a formázással (végkövetkeztetés: gömböt alkotni könnyebb, mint hengert), a sütéssel, zenei aláfestésként meg ott rotyogott mellette egy jó sárgaborsó-főzelék. Savanyú káposzta ugyan a képre egyáltalán nem került, ellenben a gyomrunkba annál több!

(Forrás: hirmondo.ro)

hazi_miccs1

 

Kérem ossza meg ismerőseivel: