Könyvbemutató és karácsonyváró koncert

2015. december 16-án, szerdán 18 órától a gyergyószárhegyi kultúrotthon Cika-termében bemutatásra kerül a Nemes Szárhegy község címet viselő helytörténeti kiadvány. Az Együtt Szárhegyért Egyesület által kiadott kötetet Ferenczi Attila irodalmár mutatja be. A bemutatót a Láthatatlan Oskola meghívására érkező Codex Régizene Együttes karácsonyváró koncertje követi. A XVI–XIX. századi magyar főúri zenét megszólaltató hangversenyre Hargita Megye Tanácsa Komolyzenét Hargita Megyének programja keretén belül kerül sor.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Codex Régizene Együttes
Az együttes 1997-ben alakult a brassói „Transilvania” egyetem tanáraiból és hallgatóiból. Az eleinte sepsiszentgyörgyi együttesként induló zenekarból az alapító tagok egy része külföldön folytatta a karrierjét, az utánpótlás pedig Csíkszeredából érkezett. Így változott meg a zenekar összetétele, amely 2003-tól állandósult, jelenleg hat csíkszeredai és egy sepsiszentgyörgyi tagja van, akik jelenleg Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Brassóban tevékenykednek.
Az együttes célja a XV-XVIII. századok muzsikájának a korhű megszólaltatása korabeli és modern hangszereken. Repertoárjuk felöleli a reneszánsz és barokk kor tánc- és kamarazenéjét, ugyanakkor nagy hangsúlyt kap a Kárpát-medence magyar muzsikája a reneszánsz kortól napjainkig.

(www.codexensemble.ro)

codex_szarhegy

Kérem ossza meg ismerőseivel: