Könyvbemutató Gyergyóditróban

A legfelső stáció. Szertelen történetek, rendhagyó mesék

A gyergyóditrói és környékbeli érdeklődőket szeretettel várjuk január 10-én, szerdán du. 4 órától a gyergyóditrói Kőrösi Csoma Sándor Községi Könyvtárban tartandó kötetbemutatóra. A szerzővel A legfelső stáció szerkesztője, Domokos Zsófia beszélget.


molnarvilmosMost az Isten Csíkban – ez is lehetne Molnár Vilmos új, kiadónknál megjelenő második könyvének a címe. Humor, filozófiai hajlam, nyelvi furfang, súlyos, balladai hangvétel egyként jellemzi a novelláskötetet, melyen folyamatos „az Isten ujjának” érintése, a nevének, akaratának, nyomainak keresése: Csicsó után a vonaton, gimnazista iskolai fogalmazásban, üres négyzetekben és félve feltett kérdésekben.

A legfelső stáció jófajta elbeszélői hangon, egyetlen esőcseppnyi csíki ízzel szól arról, hogy mi minden olyan a mi életünkben is, mint a mesében. „Rendhagyó” és „minimál” meséi térben-évszázadokban messze röptetnek, saját testünk közeli mélyeiben búvárlanak, a férfi és nő huncutságai fölött kacsintanak össze az olvasóval, hajtűkanyarral visszatérve szövegükhöz pedig arról is mesélnek, hogy íródnak ők maguk, és mit nem kell beléjük olvasni. Jó ötletek felszabadult nyelven megírt felső stációjára értünk. (Bookart)


Molnár Vilmos 1962-ben született Csíkszeredában. József Attila-díjas író, a Székelyföld kulturális folyóirat szerkesztője, tagja a Magyar Írószövetségnek, alapítótagja az Erdélyi Magyar Írók Ligájának.

Eddig megjelent kötetei: Levél Szingapúrból, Az értelmetlen csoda, Az olvasó fizetéséről és a bemutatásra kerülő új könyve, A legfelső stáció. Szertelen történetek, rendhagyó mesék.


molnarvilmos1

Kérem ossza meg ismerőseivel: