Koraszülöttek Világnapja Gyergyószentmiklóson

Rendezvények november 15-én és 16-án, csütörtökön és pénteken

November 17 a koraszülöttek világnapja. Ez a nap jó alkalom arra, hogy  felhívódjon a figyelem a koraszülöttség jelenségére, hogy eloszlatódjanak a témával kapcsolatos téveszmék, hogy párbeszédek indulhassanak el, valamint arra is alkalom, hogy hálával gondoljunk a gyerekeinkre, az ő születésüket segítő szakemberekre, valamint alkalom arra, hogy emlékezzünk, ünnepeljünk.

A Caritas-Korai Nevelő és Fejlesztő gyergyószentmiklósi központja ajánlja a  koraszülöttek világnapja kapcsán szervező idei programját a babát tervező, babát váró és a kisgyermekes családoknak, valamint a téma iránt érdeklődőknek.

November 15-én, csütörtökön Fehér Dálya Emőke gyerekorvos vezetésével az érdeklődők megtudhatják, hogy mi történik a kisbabával a kórházban az első órák alatt, ami alatt az egyik szárnyból- a szülészetről átkerül a másik szárnyba – az újszülött osztályra és megtekinthetnek, megismerkedhetnek  az inkubátorral ahova többnyire minden baba kevesebb vagy több időre bekerül. A program a gyergyói kórházban zajlik 4 órai kezdéssel.  A kórházba szervezetten vonulódik be, betartva a kórház előírásait, ezért kérik a részt venni szándékozókat, hogy előzetesen jelentkezzenek be szerdáig a szervezőknél a 0735735172 telefonszámon.

Novembe 16-án, pénteken délután 5 órai kezdéssel a Szent István plébánia előadótermében Ki vár engem, miért nehéz megszületni ? dr. Kraft Hunor szülész-nőgyógyász szakorvos tart előadást a születésről a kisbaba szemszögéből és beszél az elszakadásról.

A rendezvény vasárnap  egy szentmisével zárul. A hálaadó szentmise a gyerekekért 5 órakor kezdődik a gyergyóalfalvi római katolikus templomban. 

Kérem ossza meg ismerőseivel: