Környezettisztító tevékenységek a Víz Világnapja alkalmából

Patakmeder-takarítási akciók Hargita megyében

A Víz Világnapja, március 22. alkalmából patakmeder-takarítási akció szervezését kezdeményezte a megye területén a Hargita megyei Hulladékgazdálkodási Közösségfejlesztési Társulás. A március 20–25. közti akció sikeres lebonyolítása érdekében a társulás felhívással fordult a megye önkormányzataihoz, iskoláihoz, vállalva, hogy biztosítja a szükséges fogyóanyagokat, műanyag zsákot és védőkesztyűt a résztvevőknek. A felhívásra 21 önkormányzat, illetve iskola jelezte részvételét. Az akció során több mint 1800 személyt, önkéntest várnak az eseményekre a szervezők.

Barti Tihamér, a társulás elnöke úgy ítéli meg, hogy nemcsak a megyénkben jól működő civilszervezeteknek kell kivenniük részüket környezetünk rendben tartásában, hanem minden Hargita megyei lakosnak kötelessége odafigyelni arra, hogy például vizeink tisztasága megmaradjon. „A Maros vagy például az Olt vizének a tisztaságáért sem hibáztathatunk más megyét, mint ahogy nagyon sok patak tisztasága esetében sem. Kizárólag mi vagyunk a hibásak, ha vizeink tele vannak hulladékokkal! Tegyünk azért, hogy ez ne történjen meg! Örömmel tölt el, hogy nagyon sok fiatal részt vesz ezeken a takarítási akciókon, de remélem, minél több felnőtt is kiveszi részét példát mutatva a fiatalabb nemzedéknek. Környezetünk tisztasága mindannyiunk felelőssége! Köszönet ugyanakkor megyénk 66 önkormányzatának, amely tagja a Hulladékgazdálkodási Társulásnak” – fejtette ki Barti Tihamér, a társulás elnöke.

takarit

A tevékenységek a következő program szerint zajlanak: Oklánd, Szentábrahám március 20-án, Csíkszentmárton március 21-én, Etéd, Kápolnásfalu, Kozmás március 22-én, Gyergyóditró március 23-án, Balánbánya, Korond, Galócás, Galambfalva, Vasláb, Gyergyószárhegy, Csíkszentsimon március 24-én, Székelykeresztúr, Szentegyháza, Csíkszentdomokos pedig március 25-én.

Kérem ossza meg ismerőseivel: