Korszerű turisztikai iroda készül a városközpontban

     A Regionális Operatív Program keretében nyert 98%-os vissza nem térítendő támogatásra pályázatot a város korszerű turisztikai információs iroda kialakítására. A Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériummal megkötött finanszírozási szerződés 2014. december 10-én került aláírásra, és a tervek szerint a régi mozi épületében működő turisztikai iroda korszerűsítési munkálatait, valamint berendezésekkel való felszerelését foglalja magába a belső felújítási munkálatoktól kezdve, a bútorzaton át egészen a kommunikációs eszközökig, 554 734,52 lej értékben. A projekt érintőképernyős információs pultot, valamint a mai elvárásoknak megfelelő turisztikai weboldalt is magába foglal.
    Cél az, hogy a gyergyószentmiklósi iroda, amelynek keretében jelenleg egyetlen szakreferens tevékenykedik, ténylegesen betölthesse a turisztikai desztináció-menedzsment szerepet a város, a kistérség számára. Ehhez a projekt keretén belül további szakemberek alkalmazása is tervben van.
    Az irodában a belső felújítás megtörtént, a kivitelező Hurom Buda Kft. idei év márciusa óta végzett munkálatokat az ingatlanban padlótól mennyezetig, ezt követően a berendezések és bútorzatkerülnek sorra, majd a kiadványok és a honlap megtervezése következik. Mindeddig valamivel több, mint  200 000 lej értékű munkálat történt meg.
    A turisztikai honlap megtervezésére és elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárásra október 7-én járt le a jelentkezési határidő, egyelőre három jelentkező vállalná a munkát. Folyamatban van az elbírálás, majd elkezdődik a tervezés, programozás is, amelynek eredményeképp várhatóan egy felhasználóbarát turisztikai internetes oldal várja majd az érdeklődőket.
    Korábban arról adtunk számot, hogy a Gyilkostó üdülőtelepen is turisztikai iroda kialakításra nyert pályázatot a város. Az előzetes elbírálásban jóváhagyást kapott az idegenforgalmi információs központ kialakítására benyújtott pályázati dokumentáció, amely az üdülőtelepen található tömbház földszintjére tervezett turisztikai eligazító központot. A kihirdetést követően azonban a jóváhagyást visszavonták adminisztratív okokra hivatkozva. Reményeink szerint újabb kiírásra ismét beadható lesz a terv, hiszen az üdülőtelep látogatottsága szempontjából mindenképpen szükség lenne korszerű turisztikai iroda és szakemberek tevékenységére.

Kérem ossza meg ismerőseivel: