KORTÁRS HANGON 2016

Nemzetközi irodalmi pályázat

2015 decemberében 12. alkalommal kerül meghirdetésre a meghívott felsőoktatási intézmények hallgatói számára a Kortárs Hangon nemzetközi irodalmi pályázat. A projekt célja, hogy az önkifejezés és véleményformálás irodalmi igényű megfogalmazásához megfelelő keretet biztosítson, nemzetközi jellegéből adódóan pedig, hogy a Kárpát-medence magyar nyelven tanuló egyetemistáinak egyik anyanyelvápoló fóruma legyen.

A pályázat részletei

1. A Kortárs Hangon pályázat meghívásos formában működik. A 2015/16-os tanévben a meghirdetés köre a felsorolt városok felsőfokú intézményeiben magyar nyelven tanuló hallgatók részére történik: Beregszász, Csíkszereda, Eger, Eperjes, Gyöngyös, Jászberény, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Miskolc, Nagyvárad, Nyitra, Nyíregyháza, Sárospatak, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely.
2. Pályázni 2 művel vers vagy próza kategóriában, szabadon választott témában a pályázati emailhez mellékelt kitöltött jelentkezési lapon lehet.
3. Formai követelmények: pályaművenként maximum 8500 gépelt karakter (2 db A4-es oldal) terjedelem.
4. Pályázati határidő: 2016. február 9. 24:00
5. A pályázatok benyújtása: a megadott határidőig a kortarshangon@ektf.hu címre küldött levélhez mellékelt pdf vagy doc formátumban.

Kortárs Hangon ’16 jelentkezési lap (pdfdocx)

Díjazás

Közlési lehetőség rangos irodalmi lapokban

A projekt további értékes, új kapcsolatépítése, hogy ettől az évtől megteremtettük a közlési lehetőséget nyerteseinknek rangos irodalmi lapok szerkesztőségeivel. Együttműködés született az egri székhelyű Agria, a felvidéki Irodalmi Szemle, a nagyváradi Várad és a kolozsvári Helikon irodalmi folyóiratok szerkesztőségeivel pályaművek közlésére. Az egyeztetések során az is fölmerült a szerkesztőségek részéről, hogy szívesen fölajánlanának egy-egy szerkesztőségi díjat a pályázati díjazással hasonló értékben.

Kategóriánként:

I. helyezett: 30.000,- Ft,
II. helyezett: 25.000,- Ft,
III. helyezett: 20.000,- Ft,
különdíjak: 15.000,- Ft
értékben.

Kortárs Hangon hallgatói kötetben való megjelenés

A beküldött pályaművek közül a zsűri által kötetben megjelenésre értékelt írásokból a 2016-os költészetnapra a pályázat kiírói egy válogatott hallgatói kötetet jelentetnek meg, melyben megjelennek a nagyváradi és az egri hallgatók képben fogalmazott pályaművei is. Ez a kötet nem kerül bolti forgalomba, viszont minden pályázó és egyeteme kap belőle mutató példányt.

Kortárs Hangon Szakmai Műhely

A határon túli kapcsolatok építését azzal is erősítjük – 2016-ban már másodszor – hogy az eredményhirdető, díjátadó gálaestet Komáromban, a Selye János Egyetemi Napok keretében tartjuk, melynek folytatásaként (április 6-9 között) kerül sor a Prima Primissima-díjas író-költő-szerkesztő, egyetemi oktató, Turczi István és kortárs költők vezetésével a legsikeresebb hallgatók részvételével a II. Kortárs Hangon Szakmai Műhelyre. Ezzel is segítenénk a tehetséggondozás irodalmi-, írástechnikai-, tartalmi-, formai szakmai ismeretek elmélyítésének megvalósulását.

kortars_hangon1

Kérem ossza meg ismerőseivel: