Korunk követelményeinek megfelelő köntöst kap a múzeum

Teljes gőzzel zajlanak a munkálatok

▪️ A járványhelyzet által kényszerített két és fél hónapig tartó leállást követően, ismét teljes gőzzel zajlanak a Tarisznyás Márton Múzeum épületének felújítását célzó munkálatok.

▪️A járvány következtében késett a fűtés- és légtechnikai rendszerek kiépítéséhez szükséges vezetékek szállítása, mára azonban végleges helyükre kerültek a vezetékek, így folytatódhat a több mint 2 360 000 lejes beruházás kivitelezése.

▪️Jelenleg a sápázást (talaj kiegyenlítést) végzi az épület belsejében a gyergyótekerőpataki kivitelező cég, melynek vezetője megjegyezte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy még idén átadhassák az épületet.

▪️Mind az építkezés, mind a villamossági rendszer kialakítása jól halad, és a felújítás további folyamata is úgy zajlik majd, hogy ne sérüljön az 1780-as években épített ház műemlék jellege.

▪️A felújítással együtt a múzeum felszereltsége is gazdagodik: érintőképernyős információs tábla, videóprojektor, könyvek digitalizálására alkalmas szkenner, ugyanakkor számítógépek, laptopok vásárlására is sor kerül.


Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: