Kötelező marad a védőmaszk viselése a piacon

Az illetékes rendfenntartó szervek ellenőrzik az előírások betartását

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a koronavírus továbbra is létezik és fertőz. Arra kérek mindenkit, aki szombaton a gyergyószentmiklósi piacra indul, hogy tartsa be az országos és a helyi járványügyi óvintézkedéseket. A piac, ahol nagyszámú embertömeg fordul meg, veszélyforrása lehet a fertőzés terjedésének – tartsák szem előtt ezt a kockázatot!

Tekintettel arra, hogy a gyergyószentmiklósi zöldségpiac kialakítása nem teszi lehetővé, hogy a standok/asztalok között betartható legyen a vásárlók közötti 2 méteres távolság, a létesítmény területén kötelező marad a védőmaszk viselése a veszélyhelyzet idején is. A határozat szerint a piacon kizárólag érvényes termelői engedéllyel rendelkező kistermelők árulhatnak csakis saját maguk által előállított élelmiszereket és élelmiszer alapanyagokat. Viszonteladók, kereskedők számára nem engedélyezett az árusítás.

Az árusok csak a piacfelügyelet által – egymástól megfelelő távolságra – kijelölt asztalokat foglalhatják el. A piacra a Békény utcai főbejáraton lehet belépni, távozni pedig csak a Meszes utcai kapun. A piacon és környékén az illetékes rendfenntartó szervek ellenőrzik az előírások betartását.

Nagy Zoltán polgármester

Kérem ossza meg ismerőseivel: