Közbeszerzést hirdetnek helyközi buszjáratok indítására

A kisebb térségek elszigetelődését előzné meg a megyei tanács 

Busztársaságok jelentkezését várja Hargita Megye Tanácsa olyan buszútvonalakra, amelyeken eddig nem volt járat, vagy visszamondta a szolgáltató cég. Bármely buszvállalat pályázhat a következő útvonalakra: Bogárfalva–Farkaslaka–Székelyudvarhely (16 km), Székelykeresztúr–Székelyszenterzsébet–Nagysolymos (29 km), Marosfalva–Gyergyóújfalu–Gyergyószentmiklós (18 km), Csíkszentdomokos–Balánbánya (15 km).

Az elosztás programja a következő: december 15-én Hargita Megye Tanácsa munkatársai feltöltik a menetrendet a SAET oldalára, 16–18. között módosítják a bevezetett adatokat, majd 19–24-ig jelentkezhetnek a busztársaságok. A következő tíz napban Bukarestben az adott kritériumok alapján eldöntik, hogy mely cégek nyernek, január 4-én pedig közzéteszik a nyertesek listáját.

Korábban Románandrásfalva, valamint az Újszékelyhez tartozó Szenterzsébet felé nem is volt buszjárat. Az új járatok indításával az eddig elszigetelt térségek felé is megnyílik az út, Székelykeresztúrt mint fejlődési centrumot összekötik minden térségbeli településsel. A megyei tanács ezzel a kezdeményezéssel is azt a célt szolgálja, hogy a kisebb települések ne néptelenedjenek el, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a vidékre költözéshez, anélkül hogy gondot jelentene a közlekedés. Hargita Megye Tanácsa bízik benne, hogy a megyénkben lévő busztársaságokból minél többen jelentkeznek.

Kérem ossza meg ismerőseivel: