Közösséget vállalva a szükségben szenvedőkkel

Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért

Tisztelt Egyházi Vezetők, Civil Szervezetek Képviselői!

Kedves Szentmiklósiak! 🙂

    Októberben azzal a felhívással fordultunk Önökhöz/felétek, hogy az idei Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért programban ismét fogjunk össze, és álljunk azok mellé, akiknek nehéz az ünnepi előkészület a szűkös körülmények között. Ebben az évben is tartós élelmiszereket gyűjtöttünk ezáltal közösséget vállalva a szükségben szenvedőkkel. Adj örömmel, szeress nagylelkűen! – szólt a védnökünk, Böjte Csaba OFM segítségével megfogalmazott idei mottó, az elinduláshoz tőle kaptunk biztató szavakat: a jót meg kell osztani, az egymásnak szerzett öröm bennünket gazdagít, adventünk legyen nyíltszívűséggel teli – hangzottak az útravalóul szánt gondolatok.

    Az elmúlt négy hétben városunk számos civil szervezete, egyháza, vállalkozása és magánszemélye megérezte a jólelkű adakozás örömét – összesen 605 kg liszt, 537 l olaj, 633 kg cukor, 96 kg kukoricaliszt, 217,5 kg rizs, 814 db konzerv, 335 csomag laska, 209 tábla csokoládé, 160 csomag szaloncukor, sok egyéb tartós élelem, köztük fűszerek, befőttek, házi finomságok (zsák krumpli, szalonna, lekvár, zakuszka, méz) és édesség összegyűlt. Meglepetésnek számított, hogy adomány érkezett a várostól igen messziről, az ukrán határ mellől, Vicovu de Jos nevű település labdarúgó csapatától is, akik teremfoci mérkőzésre érkeztek és az Inter Gyergyó csapatától hallottak a gyűjtésről.

    Ma pedig, programunk végén és egyben az ünnep közeledtével hálás szívvel és örömmel vetünk számot – idén a közösségi összefogás révén összesen 222 otthonba kézbesítettünk élelmiszercsomagot egyedül élő idősekhez, sokgyermekes, egyszülős vagy sérültet gondozó családokhoz. Emellett közel 100 gyermek is részesült a gyűjtés finomságaiból – élelemcsomagot juttattunk el a gyermekelhelyező központokhoz (a 3 db családi típusú házhoz), iskola mellett működő délutáni foglalkoztatóhoz és a Szent Anna Gyermekotthonhoz is. Így azok a gyermekek is kaphattak a gyűjtésből, akik otthonokban élnek és a karácsonyt sem családjuk körében, hanem nevelőintézetekben töltik.

    Ismételten köszönjük mindenkinek, hogy részt vállalt ebben az összefogásban, akár a gyűjtőpont örökbefogadása, akár saját körében megszervezett gyűjtés, akár fellépés vagy az adakozók megörvendeztetése, a program népszerűsítése, a szervezésben nyújtott segítség vagy egy kilogrammnyi liszt, egy pástétom felajánlása által. Köszönet az Ápoló és Gondozóotthon munkatársainak és lakóinak, hogy az általuk megfestett kövek az ünnep elmúltával is emlékeztetnek minket – minden kis, helyére tett kavics értékes, minden fáradozásunk, jó indíttatású erőfeszítésünk fontos, és szebbé teszi közösségünk mindennapjait.

Köszönettel és őszinte jókívánságokkal,
Gereőffy Imola

Kérem ossza meg ismerőseivel: