Közterületen elhagyott járműveket ellenőriz a helyi rendőrség

„Elfelejtett autókat” jegyeznek

A helyi rendőrség közterület-felügyelettel megbízott járőrei “elfelejtett autókat” jegyeznek. A közterületen elhagyott autók esetén a 2002. évi 421-es sz. törvény előírásai érvényesek.

A tulajdonosoknak tudniuk kell, hogy a járművek közterületen való „felejtése”, hosszú időre való elhagyása kihágásnak minősül és 1000-től 2000 lejig terjedő pénzbírságot von maga után.

A közterület-felügyelők ezúttal a lakónegyedekben találtak hosszú ideje elmozdítatlan járműveket, egyesek mellett már a gyom is magasra nőtt – több okból is kifogásolhatóak: parkolóban vagy zöldövezeten helyet foglalnak, rontják az utcaképet, károsíthatják a közterületet.

A tulajdonosok felszólítást kapnak arra, hogy az értesítést követően legfeljebb 5 napon belül távolítsák el a közterületet illegálisan foglaló járműveket, ellenkező esetben pénzbírságot rizikóznak, a járműveket pedig a hatóságok elszállíttatják. A közterület-karbantartók rendőri segédlettel tehetik ezt meg, a járművek pedig a mellékgazdaság udvarán várják tulajdonosaik jelentkezését

A mellékgazdaság udvarára szállított autókért eddig még egyetlen esetben sem jelentkeztek tulajdonosaik. Az elmúlt két évben összesen 8 autó került így a roncstelepre. Jelenleg 2 személygépkocsi várja gazdáját, ezeket tavalyi évben szállították el a közterületről. Egyelőre tulajdonos nem jelentkezett értük – néhány hónapon belül ezek is jó eséllyel ócskavasként végzik.

A címfotó illusztráció

Kérem ossza meg ismerőseivel: