Közzétették a kilencedik osztályba jelentkezők elosztását

A tanulóknak július 15-e és július 18-a között kell beiratkozniuk

Közzétették pénteken az admitere.edu.ro weboldalon a kilencedik osztályba jelentkezők első számítógépes elosztásának eredményeit.

Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint az első elosztáson 124.308 nyolcadik osztályt végzett tanulót soroltak be valamely líceumi osztályba a jelentkezési űrlapon bejelölt opcióik alapján. A tanulók eloszlása a líceumok típusa szerint a következő:

– 67.803 – elméleti líceum;
– 40.909 – szaklíceum;
– 11.984 – művészeti, pedagógiai és teológiai líceum;
– 600 – katonai iskola;
– 2.068 – romáknak fenntartott hely;
– 944 – speciális oktatás

Összesen 1.713.512 opciót jelöltek be, ami 15 opció/tanuló – számol be a minisztérium közleménye.

188 tanuló színtízessel jutott be a líceumba.

A minisztérium szerint 4.853 tanulót nem tudtak besorolni, mert nem jelöltek meg elégséges számú opciót. Őket a július 31-e és augusztus 1-je közötti második számítógépes besorolásnál osztják el, azokkal a tanulókkal együtt, akik nem vettek részt az első vizsgaszesszióban, vagy lezáratlanok maradtak az oktatási év végén.

A jóváhagyott menetrend szerint a tanulóknak július 15-e és július 18-a között kell beiratkozniuk azokba az oktatási intézményekbe, ahová bejutottak. Július 19-én, 22-én és 23-án a megyei felvételi bizottságok minden rendkívüli esetet megoldanak, illetve rendezik azoknak a tanulóknak a sorsát, akiket elosztott a számítógép, de nem iratkoztak be időben, valamint azokét is, akik részt vettek a vizsgán, de valamilyen okból kimaradtak a számítógépes elosztásból.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: