Kubiszyn Viktor műve nyomán: Drognapló

Október 12-én, péntek este 7 órától újra látható a Figuránál Fodor Alain Leonard egyéni előadása, a Drognapló. A Kubiszyn Viktor azonos című műve alapján készült produkció rendezője Faragó Zénó.

A Figura a tavalyi évadban azzal a céllal indított egyéni előadás-sorozatot (így jött létre tavasszal Máthé Annamária Egyetlen című produkciója), hogy lehetőséget biztosítson a társulatnak olyan egyéni megmutatkozásokra, melyek által az őket leginkább foglalkoztató problémákkal, kérdésekkel fogalmazhatnak meg érvényes üzenetet a nézők számára.

Kubiszyn Viktor, magyarországi író, újságíró, filmkritikus Drognapló című kötete 2011-ben jelent meg. A naplószerű könyv tulajdonképpen az író vallomása a saját 16 évig tartó drogfüggőségéről. A szövegek nem csak a függőség okozta fizikai és mentális elváltozás mechanizmusaira világítanak rá, hanem a szabadulni akarás és visszaesés ördögi körét, majd a végleges tisztulás lehetőségét is megmutatják.

drognaplo1

Az előadás szövege a Drognapló sűrítménye, megtartja a történetet, a pszichikai eltorzulás és a visszatérés, tisztulás különböző stációit. Hogy lehet az, hogy egyesek drogfüggővé válnak és mások nem? Mit nyújt és mit vesz el ez a világ? Milyen mélyre kell zuhanni ahhoz, hogy már úgy tűnjön, nincs tovább? Mennyire erős kell legyen az az akarat, ami képes visszahozni a realitásba?
A produkciónak nem titkolt szándéka a drogprevenciós jelleg, de ugyanakkor tükröt is állít a néző elé. Mert, ha őszinték vagyunk, bevalljuk: mindannyian főggői vagyunk valaminek, valakinek. A változni akarás és a hit pedig minden esetben ugyanolyan  fontos.


Jegyek ára 15 lej, diákoknak, nyugdíjasoknak és csoportkedvezménnyel (min. 10 fő) 10 lej. 

Jegyek válthatók munkanapokon 15.00 és 19.00 óra között, vagy előadások előtt fél órával a Figura Stúdió Színház előcsarnokában található jegypénztárban. Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.
Online jegyek a www.biletmaster.ro oldalon.
Helyfoglalás és információk a 0752-227-011-es telefonszámon, vagy az org@figura.ro e-mail címen.


Kubiszyn Viktor műve nyomán: DROGNAPLÓ

drognaplo3

Játssza: Fodor Alain Leonard

Vizuális effektek: Ferenczi Zoltán

Jelmeztervező: Török Réka

Dramaturgiai kozultáns: Moșu Norbert-László

Rendező: Faragó Zénó

Kérem ossza meg ismerőseivel: